Παραπολιτικά

Αληθινά ρεζιλίκια στο ψευδοκράτος

Τελικά αυτό που οδήγησε σε «κυβερνητική» κρίση στο ψευδοκράτος ήταν ένας... αυνανισμός (masturbasyon στα τούρκικα). Σ’ αυτόν επιδιδόταν με πάθος ο παραιτηθείς ψευδοπρωθυπουργός Σανέρ, μέσω του κινητού του, καθώς κοιτούσε κάποιαν στριπτιζέζ να γδύνεται, όπως αποκαλύφθηκε από το ροζ βίντεο που διέρρευσε. Ο ίδιος ο Σανέρ κατηγόρησε τον κυριότερο αντίπαλό του στο κόμμα, Φαζί Σουτσιούογλου, ότι βρίσκεται πίσω από το βίντεο για να τον εκθέσει και να τον θέσει εκτός μάχης για διεκδίκηση της προεδρίας του Κόμματος Εθνικής Ενότητας. Ο Σουτσιούογλου αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας, φαντάζομαι, ότι «αυτά είναι... μαλ@....». Δεν μάθαμε την αντίδραση του ψευδοπροέδρου Τατάρ, κολλητού του Σανέρ, όταν έμαθε για την ύπαρξη του ροζ βίντεο. Υποψιάζομαι ότι θα του έκανε δριμεία παρατήρηση: «Τουλάχιστον, αν έκανες masturbasyon κοιτάζοντας την τουρκική σημαία, να σου πω και μπράβο! Αλλά όχι μια στριπτιτζού». Μετά τον σάλο, ο Σανέρ υπέβαλε την παραίτησή του. Διά... χειρός, φαντάζομαι. Όπως και να το κάνουμε, το να βλέπεις κοτζάμ «πρωθυπουργό» να αυτοϊκανοποιείται σε δημόσια θέα (ήταν ιδιωτική, αλλά έγινε δημόσια με τη δημοσιοποίηση του βίντεο) είναι μεγάλο ρεζιλίκι. Ε, μα τα ήθελε και τα έπαθε. Ενώ ενεργούσε ως πειθήνιο όργανο της Τουρκίας, η οποία τον ήλεγχε απόλυτα, ο ίδιος δεν μπορούσε να ελέγξει... το όργανό του.

Πάντως, από όλην αυτή την ιστορία, έστω και εάν ξεκίνησε με ένα masturbasyon, προκύπτουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την κατάσταση στα κατεχόμενα και τις σχέσεις με την Τουρκία. Για τις διασυνδέσεις της «κυβέρνησης» με μαφιόζους και για διαπλοκή Τ/κ πολιτικών με εμπόρους ναρκωτικών και παράνομων στοιχημάτων, ενώ στα κατεχόμενα επικρατεί ανησυχία για το επόμενο χτύπημα του εξόριστου Τούρκου αρχιμαφιόζου Πέκερ, ο οποίος φαίνεται να διαθέτει ροζ αρχεία με πολιτικούς στη διάρκεια ερωτικών περιπτύξεων σε πολυτελή ξενοδοχεία των κατεχομένων.

Είναι που είναι παράνομο το ψευδοκράτος, η υπόθεση Σανέρ έκανε ακόμη εμφανέστερη την ανομία του. Έστω και εάν οι ηγέτες του πιστεύουν, με... αυτοϊκανοποίηση, ότι είναι κανονικό κράτος.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ