Παραπολιτικά

Η Συμφωνία Ελλάδας - Ηνωμένου Βασιλείου χρήζει «χημικής ανάλυσης»

Υπέγραψε ο κ. Νίκος Δένδιας ως Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας μια Συμφωνία με τους Βρετανούς και νομίζει ότι έκανε μεγάλο κατόρθωμα. Όπως έγραψε η «Ελευθερία» Λονδίνου, 28.10.21, σελ. 4, «νομίζουμε ότι κάπου κάνει λάθος στις εκτιμήσεις του. Μπορεί να συνεργάζεται με όλες τις χώρες και να έχει αποτέλεσμα, αλλά με τους Βρετανούς θα διαπιστώσει ότι άλλα λένε και υπογράφουν και άλλα πράττουν. Ή φροντίζουν να τα ‘‘ισοφαρίσουν’’ με άλλες διακρατικές συμφωνίες, εν προκειμένω με την Τουρκία. Όσον αφορά το Κυπριακό, έχουμε την εντύπωση ότι το έθεσε κάπως σε… τέταρτη μοίρα ο κ. Δένδιας κατά τις συνομιλίες του στο Φόρεϊν Όφις».

Και επειδή διάβασα και μια… «ανθόσπαρτη» κριτική σε αθηναϊκή ιστοσελίδα, που, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας παρουσιάζει τη Βρετανία ως «Φύλακα Άγγελό μας», είπα να διαβάσω την ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις για την εν λόγω Συμφωνία.

Για να συμφωνήσω με την «Ελευθερία». Η ανακοίνωση, όπως χαρακτηριστικά και σωστά την ονόμασε φίλος, «είναι χρησμός, όχι ανακοίνωση… προσωπικά και χρυσό να μου έδιναν στα χέρια οι Άγγλοι, δεν θα τον δεχόμουν αν δεν τον έκανα χημική ανάλυση». Είναι άψογη σε «Χανεϊκές» εποικοδομητικές ασάφειες! Που μόνο οι Βρετανοί είναι αριστοτέχνες σε τέτοια…

Κύριε Δένδια και λοιποί, κάντε την μια «χημική ανάλυση»…

ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ