Ελλάδα

«Φιλελλήνων Ήχοι»: Συναυλία προς ενίσχυση σεισμοπαθών Αρκαλοχωρίου Κρήτης

«Η Κρήτη, η Κύπρος και η Μακεδονία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του εγκέλαδου».

Το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021, στις 20:00 οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρκαλοχωρίου συναυλία υπό τον τίτλο «Φιλελλήνων Ήχοι», στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για επετειακή εκδήλωση, στο πλαίσιο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, αφιερωμένη στον Ιωάννη Καποδίστρια. Παρούσα θα είναι η τελευταία απόγονος του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, ηθοποιός και σκηνοθέτης Ναταλία Καποδίστρια.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για ενίσχυση σεισμοπαθών του Αρκαλοχωρίου (περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου) Κρήτης, μετά τις καταστροφές στην περιοχή τον Σεπτέμβριο του 2021. Στην προτροπή που εκφράζεται εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής σημειώνεται: «Έρχονται Χριστούγεννα μέρες αγάπης και προσφοράς αλλά και χειμώνας, μια δύσκολη εποχή για όσους βρίσκονται σε σκηνές και κοντέινερ. Ας βοηθήσουμε όλοι».

Αφηγητές στην εκδήλωση είναι οι Ιωάννης Στεφανίδης και Κώστας Μόνας, ενώ στη συναυλία συμμετέχει το μουσικό σύνολο «Art Various», αποτελούμενο από τους:

Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου, υψίφωνος

Ευαγγελία Κουζώφ, βιολί

Μαρία Χρίστοβα, βιολοντσέλο

Θανάση Γοβατζιδάκης, πιάνο

Τη συναυλία θα ακολουθήσει το αφιέρωμα στον Κυβερνήτη, υπό μορφή θεατρικού μονολόγου της Ναταλίας Καποδίστρια, από τα απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.