Για ένα απλό «κλικ» ένας ακόμη Νεκρός

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ πολυτελείας ακριβό κάπριο προφανώς με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας στην κατασκευή του. Κοντά στις τρεις το πρωί χθες Τρίτη 2 Νοεμβρίου στην οδό Κάλβου του χωριού Λιβάδια της Λάρνακας. Ποιός ξέρει άραγε, για ποια απροσεξία ενός κλάσματος δευτερολέπτου ή για ποιαν μήπως αιτία μειωμένων ανακλαστικών, ο 45χρονος οδηγός του κάπριο παρέλειψε να σταματήσει στο ΑΛΤ κι έπεσε βίαια στον απέναντι πάσσαλο μιας πινακίδας, αναποδογυρίστηκε με στραπατσαρισμένη την μούρη του το όχημα, με απείραχτες όμως τις θέσεις οδηγού και συνοδηγού.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Νεκρός ο 45χρονος Αυστριακός μας οδηγός. Ζωντανός ο 40χρονος Γερμανός του συνοδηγός.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ:

- Ο Νεκρός οδηγός ΔΕΝ φορούσε την ΖΩΝΗ ασφαλείας.

- Ο Ζωντανός συνοδηγός στο ίδιο όχημα, την φορούσε.

- Του ενός το κορμί, με ένα τόσο απλό «κλικ» της ΖΩΝΗΣ ήταν ασφαλώς δεμένο και συγκρατήθηκε στο κάθισμα την στιγμή της σύγκρουσης και της ανατροπής του αυτοκινήτου. Άδετο δίπλα του το κορμί του οδηγού την ίδια μοιραία στιγμή εκτοξεύτηκε από το κάθισμα του και θανατώθηκε.

- ΤΟΣΟ απλή η διαφορά και τόσο ελάχιστη η απόσταση ανάμεσα στην ζωή και στον θάνατο, λόγω εκείνου του απλούστατου «κλικ» πρόσδεσης με τη ΖΩΝΗ ασφαλείας.

ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ Αστυνομίας τα καταγεγραμμένα διά μέσου των ετών αριθμητικά και στατιστικά στοιχεία από τις θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις, δείχνουν ακριβέστατα ότι:

ΑΠΟ το σύνολο των θανατωθέντων στα τροχαία οδηγών και επιβατών, το 70% ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΝΗ τους.

Το 1981 οι νόμοι και κανονισμοί της Τροχαίας είχαν επιβάλει την υποχρεωτική χρήση της ΖΩΝΗΣ ασφαλείας στα μπροστινά καθίσματα των αυτοκινήτων, δηλαδή στους οδηγούς και συνοδηγούς. Ήταν τότε που τα παλαιά αυτοκίνητα, που δεν είχαν από την κατασκευή τους ΖΩΝΗ, υποχρεώθηκαν να την προσθέσουν στα μηχανουργεία.

Το 2002 τα καταγεγραμμένα αποτελέσματα από τις τροχαίες συγκρούσεις μιας ολόκληρης 20ετίας, έδειξαν πόσες πολλές ζωές διασώθηκαν από την χρήση της ΖΩΝΗΣ. Γι’ αυτόν τον λόγο νομοθετήθηκε η υποχρεωτική χρήση της ΖΩΝΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους επιβαίνοντες στ’ αυτοκίνητα.

Τα ανάλογα νομοθετήθηκαν για το ΚΡΑΝΟΣ στους μοτοσικλετιστές.

- Ενώ στην αρχή το κράνος δεν ήταν υποχρεωτικό για τους χρήστες μοτοσικλετών μικρού κυβισμού, επεκτάθηκε αργότερα σε όλους.

- Το επέβαλαν οι αριθμοί των νεκρών δικυκλιστών, θυμάτων των θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, οι κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις στις εντατικές των νοσοκομείων και οι μόνιμες αναπηρίες.

ΕΝΑ απλό «κλικ» κλάσματος δευτερολέπτου της ΖΩΝΗΣ μόλις μπεις στο αυτοκίνητο και θα ήταν σήμερα ζωντανός ο 45χρονος Αυστριακός μας.

ΕΝΑ τόσο απλό «κλικ» πρόσδεσης της ΖΩΝΗΣ του καθίσματος και θα ήταν σήμερα μικρο-τραυματίας ίσως, με τη σύζυγο και το παιδάκι τους.

ΧΩΡΙΣ εκείνο το απλό «κλικ» και εξαιτίας της απειθάρχητης παράλειψής του, άφησε από χθες ένα ορφανό και μια χήρα. Με όλους τους άλλους αίφνης μαυροφορούντες οικείους της οικογένειας του, τις φίλες, φίλους και συνεργάτες του. Εκείνο το μοιραίο δευτερόλεπτο χωρίς τη ΖΩΝΗ.