Παραπολιτικά

«Merry Lockdown», ανεμβολίαστοι!

Να σώσουμε τα Χριστούγεννα, ήταν ο στόχος που καθόρισε ο Υπουργός Υγείας, ανακοινώνοντας τα νέα αυστηρά μέτρα για αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Το πιο σημαντικό, βέβαια, δεν είναι να σώσουμε τα Χριστούγεννα. Είναι να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας από τις φοβερές συνέπειες της πανδημίας, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα και οι νοσηλευόμενοι, ενώ στον ορίζοντα φάνηκε μια νέα απειλή από την Αφρική, στη μορφή νέας παραλλαγής του κορωνοϊού με 32 μεταλλάξεις!

Με βάση τα νέα μέτρα, από τις 15 Δεκεμβρίου οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους, νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, χώρους εστίασης κ.λπ. Φέτος, μόνο στο σπίτι θα μπορούν να κάνουν χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Μια άλλη επιλογή για ρεβεγιόν είναι το... γειτονικό πάρκο, όπου δεν χρειάζεται να κάνεις κράτηση κιόλας.

Κι αν επιδεινωθεί και άλλο η κατάσταση, ίσως να τους απαγορευθεί και η είσοδος στις εκκλησίες. Με αναμμένο κεράκι μπροστά στην τηλεόραση θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία της Γεννήσεως.

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα μίνι-λοκντάουν μόνο για τους ανεμβολίαστους.

Και τι να ευχηθείς τώρα σε έναν ανεμβολίαστο; «Merry Lockdown»; Ίσως είναι καλύτερα να του ευχηθείς... «Καλό Πάσχα»!

Ο κάθε ανεμβολίαστος θα αισθάνεται κάπως σαν τον Εμπενίζερ Σκρουτζ, της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» του Ντίκενς. Θα κάνει Χριστούγεννα ολομόναχος και μίζερος.

Είντα τζιαιρούς εφτάσαμεν. Να σου χτυπάνε την πόρτα τα πιτσιρίκια, για τα Κάλαντα, κι όταν σε ρωτάνε «να τα πούμε, να τα πούμε;», εσύ να τους απαντάς «μόνο αν έχετε safe pass»!

Εισηγούμαι στον κ. Χατζηπαντέλα και την κ. Γιαννάκη, με στόχο την ενθάρρυνση των ανεμβολίαστων να πάνε να εμβολιαστούν, να εμφανιστούν σε ένα χριστουγεννιάτικο σποτάκι για την τηλεόραση, στο οποίο να τραγουδούν με εορταστική διάθεση: «Χριστός γεννάται σήμερον, εν Βηθλεέμ τη πόλει, κάντε κι εσείς το εμβόλιο, όπως το κάνουν όλοι»!

Και κάτι τελευταίο. Για καλό και για κακό, οι ανεμβολίαστοι ας κάνουν από τώρα... τα χριστουγεννιάτικα ψώνια. Μέχρι τότε, μπορεί να τους τα απαγορεύσουνε και αυτά!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ