Έγκλημα

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 35χρονου φυγά

Πρόκειται για τον Ράτζα Φραγκίσκου, ο οποίος δραπέτευσε στη διάρκεια μεταφοράς του από τη Θεραπευτική Κοινότητα «Αγία Σκέπη» προς τις Κεντρικές Φυλακές

Αστυνομική επιχείρηση έχει στηθεί από το πρωί και συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να συλληφθεί 35χρονος, ο οποίος δραπέτευσε στη διάρκεια μεταφοράς του από τη Θεραπευτική Κοινότητα «Αγία Σκέπη» προς τις Κεντρικές Φυλακές. Ο 35χρονος εξέτιε δεκαετή ποινή φυλάκισης για υπόθεση ναρκωτικών. Η ποινή του τέθηκε υπό αναστολή όταν πριν τέσσερις μήνες εντάχθηκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Η έγκριση αναστολής ποινής συνεπάγεται συγκεκριμένους όρους αποφυλάκισης, τους οποίους ακολουθούν υποχρεωτικά οι κατάδικοι στη διάρκεια της θεραπείας τους. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοινότητας, ο εν λόγω κατάδικος ζήτησε τη διακοπή της θεραπείας και τη μεταφορά του στις Κεντρικές Φυλακές, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Γύρω στις 11:15 π.μ., στη διάρκεια μεταφοράς του από την «Αγία Σκέπη» (που βρίσκεται κοντά στην κοινότητα Πολιτικού της επαρχίας Λευκωσίας), ο κρατούμενος κατάφερε να εξέλθει από το όχημα λειτουργού του θεραπευτικού προγράμματος, εκμεταλλευόμενος στάση σε φώτα τροχαίας στην είσοδο της Λευκωσίας. Έκτοτε καταζητείται από την Αστυνομία, χωρίς να έχει προκύψει κάτι νεότερο μέχρι στιγμής. Από την πλευρά του, το Τμήμα Φυλακών διευκρίνισε ότι η απόδραση δεν έγινε από τον χώρο των Κεντρικών Φυλακών, ούτε στη διάρκεια μεταφοράς του προσώπου από δεσμοφύλακες.

Αυτούσιες οι ανακοινώσεις Αγίας Σκέπης και Τμήματος Φυλακών:

«Σήμερα 4/11/2021, άτομο που βρισκόταν υπό αναστολή ποινής για σκοπούς θεραπείας επέλεξε οικειοθελώς να επιστρέψει πίσω στις Κεντρικές Φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του. Τους τελευταίους 4 μήνες βρισκόταν στη θεραπευτική κοινότητα Αγία Σκέπη με στόχο την απεξάρτηση του. Κατά την μεταφορά του από προσωπικό της θεραπευτικής κοινότητας εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στην είσοδο της Λευκωσίας. Αυτό καθιστά παράβαση των όρων αποφυλάκισής του και έτσι ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία και η Εισαγγελία για τις ενέργειές τους.

Το πιο πάνω άτομο λάμβανε μέρος στο πρόγραμμα που προσφέρεται σε κατάδικους των κεντρικών φυλακών με χρόνια χρήση ουσιών. Στα άτομα που εγκρίνονται για αναστολή ποινής για σκοπούς θεραπείας δίνονται όροι αποφυλάκισης τους οποίους ακολουθεί ο κάθε κατάδικος κατά την διάρκεια της θεραπείας του. Να σημειωθεί ότι η συνεργασία αυτή έχει ευεργετήσει μεγάλο αριθμό χρηστών τα τελευταία 8 χρόνια με ποσοστό επιτυχίας πέραν του 65%».

«Σε σχέση με τα δημοσιεύματα, θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας πως κανένας κατάδικος δεν απέδρασε από τις Φυλακές ούτε κατά την μεταφορά του στο Τμήμα Φυλακών από δεσμοφύλακες.

Ήταν πρόσωπο που εδώ και τέσσερις μήνες είχε ενταχθεί σε θεραπευτικό πρόγραμμα στην κοινότητα και ουδεμία αρμοδιότητα έχουν οι Φυλακές για τη φύλαξή του καθότι δεν πρόκειται για κατάδικο».

35ΧΡΟΝΟΣ.PNG

Αυτός είναι ο φυγάς

Την φωτογραφία και τα στοιχεία άντρα ηλικίας 35 ετών, ο οποίος καταζητείται σχετικά με υπόθεση απόδρασης από νόμιμη κράτηση, δίνει στην δημοσιότητα η Αστυνομία, με σκοπό την συλλογή πληροφοριών που μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

Πρόκειται για τον Ράτζα Φραγκίσκου, έτος γέννησης 1986, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του καταζητούμενου υπόπτου, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας, στον τηλεφωνικό αριθμό 22-802222 ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.