Παραπολιτικά

Προεδρικά κοστούμια σε διάφορα μεγέθη

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα Πολιτικά... Ραφεία των κομμάτων εργάζονται ήδη πυρετωδώς ενόψει των προεδρικών εκλογών, σε 16 μήνες από σήμερα, ετοιμάζοντας προεδρικά κοστούμια για τους πιθανούς υποψηφίους. Αντιλαμβάνομαι ότι θα πρέπει να ράψουν κοστούμια σε διάφορα μεγέθη, στυλ και χρώματα, για να ταιριάζουν σε διάφορους επίδοξους προεδρικούς σωτήρες.

Στην Πινδάρου, το Πολιτικό Ραφείο πιθανόν να χρειαστεί να ετοιμάσει δύο προεδρικά κοστούμια, ένα στα μέτρα του Αβέρωφ και ένα στα μέτρα του Νίκου Χριστοδουλίδη. Ο τελευταίος έχει ήδη υποσχεθεί ότι θα αποταθεί στο Πολιτικό Ραφείο του κόμματος για το δικό του κοστούμι και δεν θα επιδιώξει φορεσιά από... ανεξάρτητο οίκο μόδας. Το αποκάλυψε ο Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι μίλησε με τον κ. Χριστοδουλίδη μετά την έντονη φημολογία ότι ο ΥΠΕΞ σχεδιάζει να κατεβεί ως ανεξάρτητος το 2023. Ο κ. Χριστοδουλίδης τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση εκ μέρους του να παρακάμψει τις διαδικασίες του κόμματος. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι όντως ο ΥΠΕΞ ενδιαφέρεται να φορέσει προεδρικό κοστούμι. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι ο Αβέρωφ... ανησυχεί που έχει μέσα στα πόδια του τον άλλο Πάφιο και έστειλε τον Χάρη να του ζητήσει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Εν πάση περιπτώσει, κρίσιμη θα είναι και η προτίμηση του Προέδρου Αναστασιάδη. Όπως, βεβαίως, καθοριστικές θα είναι και οι δημοσκοπήσεις ως προς το ποιος από τους δύο έχει περισσότερες πιθανότητες εκλογής.

Στο Πολιτικό Ραφείο του ΔΗΚΟ έχουν να ράψουν τρία κοστούμια. Ένα για τον Νικόλα, ένα για κοινό υποψήφιο με τον ΔΗΣΥ και ένα για κοινό υποψήφιο με το ΑΚΕΛ. Δεδομένου ότι ο Νικόλας έχει εκφράσει τη βεβαιότητα ότι θα βρίσκονται στην εξουσία, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το 2023, θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μη βρεθεί έξω... του νυμφώνος χωρίς γαμπρικό κοστούμι.

Στο ΑΚΕΛ, ράβουν καμιά δεκαριά κοστούμια, για να καλύψουν όλα τα ενδεχόμενα. Αυτήν τη στιγμή, όμως, προτεραιότητά τους είναι να... βγάλουν το κοστούμι του Νίκαρου!

ΜΠΟΞΕΡ