Πώς αντιμετωπίζεται άραγε η... βλακεία μας;

ΕΜΒΟΛΙΟ κατά της... βλακείας, είναι το πιο κατεπείγον για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, έλεγε διευθυντής σχολείου αυτήν την εβδομάδα. Εξαιτίας των αντιδράσεων όχλου, μικρής μερίδας φανατισμένων γονέων εναντίον των μέτρων προστασίας της υγείας των παιδιών των δημοτικών σχολείων. Βλακεία, της οποίας οι ακρότητες έφτασαν μέχρι και σε πράξεις εγκληματικότητας, κακοποίηση διευθυντή σχολείου, τοποθέτηση βομβών σε σχολεία, εμπρησμό άλλου σχολείου.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ του κορωνοϊού παρήγαγε και υπο-πανδημία βλακείας, υπο-πανδημία ανασφαλειών, υπο-πανδημία κακίας κ.ο.κ.

- Παρόμοια και παραπλήσια είδη βλακείας, μέχρι πράξεων φρίκης, παραγόμενα από την ανθρώπινη ανασφάλεια, απόγνωση και ψυχολογική διαταραχή, απότοκο κάθε πανδημίας, είχε περιγράψει λεπτομερώς, πρώτος στην Ιστορία του, ο αρχαίος Θουκυδίδης για την θανατηφόρα λοιμική που έπληξε τους αρχαίους Αθηναίους τον πέμπτο προ Χριστού αιώνα.

ΕΠΕΙΔΗ η επιστήμη δεν δύναται ακόμη να... εφεύρει εμβόλιο ή κάποιο είδος φαρμάκων κατά της βλακείας, ο ενδεικνυόμενος χειρισμός παραμένει να είναι:

(α) Υπομονή απέναντι στη γλωσσοδιάρροια και τις υστερικές κραυγές της βλακείας.

(β) Σθεναρή κι επίμονη επιβολή της πειθαρχίας στα νόμιμα μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία και:

(γ) Τάχιστη παραδειγματική ποινική τιμωρία κάθε είδους εγκληματικών πράξεων έκφρασης της εν λόγω βλακείας.

ΤΑΧΙΣΤΟ, απόλυτα σαφές και εμπράκτως αποφασιστικό, οφείλει να είναι, έναντι πάντων, κάθε επαρκώς μελετημένο, πρακτικώς εφαρμόσιμο, νόμιμο κυβερνητικό μέτρο. Η τακτική τού «ράβε - ξήλωνε», αφενός δεν εμπνέει την αναγκαία εμπιστοσύνη των πολιτών. Αφετέρου γιγαντώνει τα περιθώρια πολλαπλασιασμού της βλακείας και των θυμάτων της.

- Τέτοιου είδους κατάσταση, μοιραία, δεν περιορίζεται πλέον στα θέματα αποτελεσματικής απόκρουσης της πανδημίας, αλλ’ επεκτείνεται βλαβερά σε πλήθος άλλα ζητήματα του δημόσιου βίου. Ακόμη και, επικινδυνότερα, στον χώρο των διαπροσωπικών σχέσεων.

Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ αποφυγής του «ράβε - ξήλωνε» είναι αναγκαία και επιβεβλημένη και σε άλλους τομείς ζωτικής σημασίας. Όπου, το «ζωτικής» σημαίνει κατά κυριολεξίαν προστασία της ζωής και της αρτιμέλειας των ανθρώπων: Ο ζωτικός τομέας αποτελεσματικής αντιμετώπισης του Τροχαίου Χάροντα.

- ΧΑΡΑΣ ευαγγέλια εκφωνήθηκαν επειδή, επιτέλους, άρχισε η εγκατάσταση του πολύτιμου για την οδική ασφάλεια συστήματος φωτοεπισήμανσης με τις κάμερες τροχαίας. Αναμενόταν η εφαρμογή και υλοποίηση της εξαγγελίας ότι στο δίμηνο μέχρι τη λήξη του 2021 οι φωτο-επισημανθέντες παραβάτες θα ελάμβαναν τις ειδοποιήσεις για τις παραβάσεις τους, ώστε από 1η Ιανουαρίου 2022 ν’ αρχίσουν πλέον και οι κυρώσεις με τα πρόστιμα. Και... αίφνης προέκυψε θέμα «προσωπικών δεδομένων». Το οποίο, δυστυχώς, εντάσσεται στο κεφάλαιο της... κρατικής βλακείας!

ΔΙΟΤΙ: Πριν από 14 (δεκατέσσερα) χρόνια συζητήθηκαν, μελετήθηκαν και είχαν λυθεί τα θέματα «προσωπικών δεδομένων». Ώστε τα φωτογραφούμενα από τις Κάμερες Τροχαίας πρόσωπα την στιγμή τέλεσης της τροχαίας παράβασης να μην εκτίθενται ακόμη και για πιθανές... εξωσυζυγικές τους σχέσεις λόγω του προσώπου στην θέση συνοδηγού!

ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ: Η Πολιτεία, με όλες τις συναρμόδιες εξουσίες και υπηρεσίες της είχε χρονικά περιθώρια 14 ολόκληρων ετών να ρυθμίσει επαρκώς κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα από την λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης. Δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια! Τώρα που ξαναμπήκε σε λειτουργία το σύστημα, αίφνης «ανακάλυψαν» πρόβλημα.

- Είναι ή δεν είναι δείγμα και απόδειξη - τρανή απόδειξη - τής δυστυχώς κραταιότατα κρατούσας κρατικής βλακείας;

- Η οποία συναριθμείται ως αναπόσπαστο μέρος τής επί 14 συναπτά έτη κακουργηματικής κρατικής αμέλειας για τις Κάμερες Τροχαίας.

- Κακουργηματική. Επειδή ασφαλώς ευθύνεται για τις μισές τουλάχιστον τροχαίες ανθρωποκτονίες (ως «θανατηφόρα δυστυχήματα» επικράτησε να καταγράφονται) που διαπράχθηκαν (ή «ατυχώς συνέβησαν») στη διάρκεια των τελευταίων 14 ετών, αφότου σταμάτησε να λειτουργεί το σύστημα φωτοεπισήμανσης, που όταν δοκιμάστηκε το 2007 κατέγραψε μείωση κατά 50% των τροχαίων συγκρούσεων.

ΟΤΑΝ άρχισε προ μηνός η εγκατάσταση του συστήματος είχαμε δημοσιεύσει 1η Νοεμβρίου 2021 την σωτήρια για ζωές και αρτιμέλειες ζωτικότατη σημασία του:

ΚΑΜΕΡΕΣ = Αναγκαστική Μετεκπαίδευση Οδηγών:

Η εγκατάσταση - επιτέλους - στους δρόμους μας, του Συστήματος Φωτοεπισήμανσης με τις Κάμερες Τροχαίας, θα μας προσφέρει μια πολύ ευεργετική, αναγκαστική πλέον μετεκπαίδευσή μας, ως οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και ως χρηστών του οδικού δικτύου.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ Μετεκπαίδευση Οδηγών 24ωρης ηλεκτρονικά αυτόματης λειτουργίας, η οποία είναι πια εντελώς σίγουρο ότι θα ωφελήσει εμπράκτως το σύνολο της διακινούμενης στους δρόμους κοινωνίας.

Πρώτ’ απ’ όλα ο ηλεκτρονικός εντοπισμός και η τιμωρία των τροχαίων παραβάσεών μας θα επιτύχει εμπράκτως την ραγδαία αύξηση της Τροχαίας Πειθαρχίας μας. Η απουσία ή και η χαλάρωση της οποίας, μαζί και ο ανεπαρκής έλεγχός της με την ατιμωρησία, αποτελεί μονίμως την πρωτεύουσα και κυριότερη αιτία των Τροχαίων Συγκρούσεων, των Τροχαίων Ανθρωποκτονιών - Αυτοκτονιών - Τραυματισμών - Αναπηριών.

Όλοι όσοι παραμένουμε Τροχαίως Απειθάρχητοι (παραβάτες, παραπτωματίες, αμπάλατοι, απρόσεκτοι στο οδήγημα), υπό το βάρος των βαρύτερων προστίμων και των άλλων σκληρών κυρώσεων, θα εξαναγκαστούμε πλέον να συμμορφωθούμε και να πειθαρχήσουμε επιτέλους.

Κάμερες + Πρόστιμα + Κυρώσεις = Εξαναγκασμός όλων μας στην προσεκτική τήρηση των νόμων και κανονισμών της σωτήριας για όλους σωστής οδικής συμπεριφοράς όλων των οδηγών.

Με προσδοκώμενο αποτέλεσμα:

- Να λιγοστέψουν τα θύματα του αχόρταγου Τροχαίου Χάροντα.

- Να επιβληθεί, με τον απαιτούμενο εξαναγκασμό, ο αναγκαίος πολιτισμός και η ασφάλεια στους δρόμους.

Έτσι, λοιπόν, μία μόνο κουβέντα: «Τις Κάμερες και τα μάτια σας».