Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

45 Χρόνια «Η Σημερινή»: Η δωρεάν συλλεκτική έκδοση που θα κοσμήσει τη βιβλιοθήκη σας

Μελετήστε το γενέθλιο της «Σημερινής» έτος 1976 με τα γυαλιά του 2021. Ταξιδέψετε στο χρόνο μέσα από τα πρωτοσέλιδα 1977-2021. Διαβάστε τις εμπειρίες, τα βιώματα και τις αναμνήσεις των συντακτών που πύκνωσαν τις γραμμές και πέρασαν από τα δημοσιογραφικά της χαρακώματα. Αποκτήστε δωρεάν τη συλλεκτική έκδοση «45 Χρόνια "Η Σημερινή"» στις 14 Φεβρουαρίου, μαζί με τη «Σημερινή» της Κυριακής.

Η «Σημερινή» απετέλεσε τομή που άστραψε σαν κεραυνός και συντάραξε την καθεστηκυία τάξη της εποχής. Με προμετωπίδα τους το, «όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά», του Ρήγα Φεραίου, μια ομάδα εμπνευσμένων ανθρώπων, παθιασμένων με τη δημοσιογραφία και την αλήθεια, δημιούργησαν την εφημερίδα.

Οι ιδρυτές της «Σημερινής» ήταν ο Κώστας Χατζηκωστής, ο Λευτέρης Σωτηρίου, ο Αντώνης Φαρμακίδης, ο Αλέκος Κωνσταντινίδης, ο Δημήτρης Παπαδημήτρης, ο Φάνος Κωνσταντινίδης και ο Γλαύκος Ξένος.

Η «Σημερινή» είναι η εφημερίδα που τόλμησε. Είναι η εφημερίδα που έκανε την επανάσταση. Που μίλησε δημόσια, με θάρρος και παρρησία την εποχή που λίγοι μιλούσαν, και αυτοί συνήθως ψιθυριστά.

Ανέτρεψε κατεστημένες απόψεις. Σε πληροφόρησε για το τι συνέβαινε μέσα στις κλειστές κάμαρες του Κυπριακού. Σε προειδοποίησε για το τι επέρχεται όταν άλλοι ωραιοποιούσαν κατεστημένα. Ξεσκέπασε σκάνδαλα. Ενημέρωσε με λεπτομέρειες και στοιχεία.

Η «Σημερινή» δεν επένδυσε στο μίσος και δεν καλλιέργησε τη διχόνοια. Έδωσε εθνική πνοή στα οράματα του Κυπριακού Ελληνισμού. Έκανε πράξη τις εξαγγελίες της για σύσφιξη των δεσμών με την Ελλάδα.

Η «Σημερινή», από το 1976, στάθηκε δίπλα σου. Δεν έγραψε Ιστορία. Η «Σημερινή» είναι η ζώσα Ιστορία.

45 χρόνια μαχητικής δημοσιογραφίας. 45 χρόνια έρευνας και μελέτης. 45 χρόνια προβολής της επιστήμης. 45 χρόνια τεκμηριωμένης αρθρογραφίας. 45 χρόνια φιλοξενίας όλων των απόψεων.

Χωρίς παρωπίδες, χωρίς πολιτικό φίμωτρο, χωρίς εξαρτήσεις. Με σεβασμό στην πολυφωνία, τον ελεύθερο λόγο και το δημοκρατικό ήθος.

«45 Χρόνια "Η Σημερινή"» σε μια συλλεκτική έκδοση γεμάτη λέξεις, στιγμές και ανατροπές.

Στο ειδικό αφιέρωμα της συλλεκτικής έκδοσης, δείτε αναλυτικά το 1976, την πρώτη χρονιά κυκλοφορίας της, μέσα από τα γυαλιά του 2021. Τι έχει αλλάξει και τι έχει μείνει το ίδιο. Τι προειδοποιούσε για την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, την αμυντική θωράκιση, το κομματικό κατεστημένο, το Αιγαίο, την επιστροφή της Αμμοχώστου. Δείτε μια Κύπρο που οι νεότεροι νομίζουν πως ήταν τρομερά διαφορετική από τη σημερινή αλλά που, τελικά, δεν ήταν και τόσο.

Ταξιδέψετε στο χρόνο μέσα από τα πρωτοσέλιδα της «Σημερινής» από το 1977 μέχρι και το 2021.

Διαβάστε τις εμπειρίες, τα βιώματα και τις αναμνήσεις των συντακτών που πύκνωσαν τις γραμμές και πέρασαν από τα δημοσιογραφικά της χαρακώματα για να δώσουν τις μάχες της αλήθειας, της ενημέρωσης, της ορθής εθνικής γραμμής και θέσης.

Κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021, δωρεάν, αποκλειστικά με την «Σημερινή».

Μια συλλεκτική έκδοση που θα κοσμήσει τη βιβλιοθήκη σας και θα αποτελέσει μικρό βοήθημα στις αναζητήσεις σας για τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου.

Υποστηρίξτε τη