Επιχειρείν

Είναι επίσημο, η Κωτσόβολος ανοίγει καταστήματα στην Κύπρο

Η μεγαλύτερη αλυσίδα τεχνολογίας στην Ελλάδα πρόκειται να ανοίξει δύο καταστήματα στη χώρα μας, ένα στη Λευκωσία και ένα στη Λεμεσό

Όσοι έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα είναι σίγουρο ότι έχουν δει έστω και ένα από τα 93 καταστήματα της μεγαλύτερης αλυσίδας τεχνολογίας της χώρας, που ανήκει στον βρετανικό όμιλο Dixons Carphone. H Κωτσόβολος, λοιπόν, πρόκειται να ανοίξει 2 καταστήματα στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Σε αναμονή του ανοίγματος των 2 καταστημάτων κάναμε σχετική έρευνα για τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα και, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για μια εταιρεία που συνεχώς εξελίσσεται, για να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες της αλλά και να συνεισφέρει στην κοινωνία.

Η Κωτσόβολος τα τελευταία 6 χρόνια έχει ανάπτυξη της τάξεως του 58%. Αυτά τα χρόνια έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στη διοίκησή της, εκατοντάδες ανακαινίσεις στα φυσικά της καταστήματα, ουσιαστικές επενδύσεις στα logistics, όπως νέες αποθήκες και επέκταση του στόλου της, και έχει ξεκινήσει ψηφιακό μετασχηματισμό.

Τα έργα του ψηφιακού μετασχηματισμού, που προηγήθηκαν της υγειονομικής κρίσης, βρήκαν την εταιρεία έτοιμη στο να μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στους πελάτες της. Τον τελευταίο χρόνο έχει μετατρέψει το επιχειρησιακό της μοντέλο, έτσι ώστε να μπορεί ακόμη και τις περιόδους που τα 93 της καταστήματα είναι κλειστά, να εξυπηρετεί τους περισσότερους από 2.5 εκατομμύρια πελάτες της από το eshop και το τηλεφωνικό της κέντρο, και να παραδίδει τις παραγγελίες έγκαιρα. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την περίοδο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2020, οπότε η Κωτσόβολος παρέδωσε το 90% των παραγγελιών των πελατών της μέσα σε 72 ώρες. Για να δώσουμε μια εικόνα των μεγεθών: 4 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες μπήκαν στο eshop, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρετούσε κατά μέσο όρο 30.000 κλήσεις την ημέρα. Συνολικά εκείνη την περίοδο παραδόθηκαν περισσότερες από 250.000 παραγγελίες από 200 φορτηγά, 100 mini vans και 20 εταιρείες μεταφορών και ταχυμεταφορών.

Ο βασικός στόχος της εταιρείας είναι να έχει ένα omni-channel μοντέλο εξυπηρέτησης και να γνωρίζει τον εκάστοτε πελάτη, ώστε να μπορεί να προσφέρει την καλύτερη προσωποποιημένη εμπειρία και εξυπηρέτηση. Χρησιμοποιεί το πρόγραμμα Microsoft Dynamics 365 Customer Service και Sales για να παρέχει απρόσκοπτα μια omnichannel εμπειρία, καθώς εκεί αποθηκεύονται όλες οι επαφές που έχει ο πελάτης με την εταιρεία: παραγγελίες, δωροεπιταγές, service, υπηρεσίες κ.λπ. Παράλληλα, ανέπτυξε μια εφαρμογή, μέσω της οποίας οι σύμβουλοι πωλήσεων έχουν πρόσβαση σε όλες τις τρέχουσες προωθητικές ενέργειες, και μεταξύ άλλων μπορούν να προτείνουν προϊόντα και υπηρεσίες βάσει των αναγκών του συγκεκριμένου πελάτη, να δρομολογήσουν παραγγελίες σε διαφορετικές διευθύνσεις και να παρέχουν πληροφορίες για προηγούμενες συναλλαγές.

Η Κωτσόβολος δημιούργησε και υπηρεσίες που διευκολύνουν το ταξίδι του πελάτη είτε αυτό πραγματοποιείται στα φυσικά καταστήματα ή από την άνεση του σπιτιού του. Μια από αυτές είναι το βραβευμένο Pay Express, που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή τους στο κατάστημα, με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, χωρίς να περάσουν από ταμείο. Ο σύμβουλος πωλήσεων, μέσω ειδικής εφαρμογής στο smartphone του, μπορεί να ολοκληρώσει τη συναλλαγή, ανέπαφα.

Παράλληλα, η εταιρεία ανέπτυξε μια ειδική εφαρμογή που παρακολουθεί -σε πραγματικό χρόνο- τις παραγγελίες του eshop και τα αποθέματα των καταστημάτων με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να δρομολογεί παραγγελίες από τα καταστήματα μέσα σε 20 λεπτά. Αυτό σημαίνει πως ένας πελάτης που έχει παραγγείλει από το eshop μπορεί να παραλάβει με τη μέθοδο «Click Away» την παραγγελία του από ένα κατάστημα άμεσα ή να την παραλάβει σπίτι του μέσα σε 24 ώρες.

Ένα από τα σημαντικά έργα που έχει ξεκινήσει η Κωτσόβολος με γνώμονα το όραμά της, που είναι να «Ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους για να ζήσουν μία καλύτερη ζωή με την τεχνολογία», είναι και η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια», που φιλοδοξεί να κάνει την τεχνολογία προσβάσιμη σε όλους, διευκολύνοντας τα άτομα με αναπηρίες να έχουν μια καλύτερη ζωή. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η εταιρεία αναβαθμίζει τα φυσικά της καταστήματα για να προσφέρουν ένα υψηλό επίπεδο προσβασιμότητας και εμπειρίας στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Ήδη τα πρώτα 10 καταστήματα έχουν αναγνωριστεί ως προσβάσιμα στα άτομα με κινητικές αναπηρίες από την ΕΛΕΠΑΠ. Επιπλέον, έχει εισαγάγει ειδικό μενού προσβασιμότητας στο site της, αναδεικνύει τεχνολογίες προσβασιμότητας σε συσκευές όπως laptops, smartphones και τηλεοράσεις και τέλος εκπαιδεύει τους ανθρώπους της για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.