Παραπολιτικά

Καταρρεύσεις και κατεδαφίσεις

Αλήθεια, δεν έμεινε και δεν θα μείνει τίποτε όρθιο σ’ αυτόν τον τόπο;

Μαζί με το πρωτοφανές σκάνδαλο των διαβατηρίων και την παταγώδη κατάρρευση της «βιομηχανίας» εύκολου και τεράστιου κέρδους, κατέρρευσε και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Γύρω μας εκτυλίσσεται μια βαθιά ηθική κρίση, που έχει διαβρώσει θεσμούς οι οποίοι επίσης έχουν καταρρεύσει ή ταρακουνιούνται επικίνδυνα.

Ναι, δεν έμεινε τίποτε όρθιο σ’ αυτόν τον τόπο. Στην κυριολεξία δεν έμεινε όρθιο. Μέχρι και έργα πολιτιστικής αξίας κατεδαφίζονται από «ιερές» μπουλντόζες.

Στο σκηνικό των καταρρεύσεων και κατεδαφίσεων έχει προστεθεί και η κατάρρευση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, η οποία διερευνούσε το φαινόμενο της διαφθοράς στην μάππαν. Σαν κερασάκι στην τούρτα, ήρθαν και νέες καταγγελίες για στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια, στη Γ΄ Κατηγορία αυτήν τη φορά. Η αξιοπιστία του ποδοσφαίρου κείτεται ήδη σε ερείπια.

Μόλις πρόσφατα το κράτος έφθασε στο χείλος της κατάρρευσης, με την περιπέτεια του Προϋπολογισμού. Η αντιπαράθεση Κυβέρνησης και Γενικού Ελεγκτή έφθασε στα άκρα, προκαλώντας ανησυχητικές ρωγμές στο οικοδόμημα της εμπιστοσύνης του κοινού προς τη χρηστή διοίκηση.

Η σημαντική μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι και αυτή υπό κατάρρευση.

Για να μην πάμε και λίγο πιο πίσω, στην κατάρρευση του Συνεργατισμού και της Λαϊκής.

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις αέναες προσπάθειες κάποιων να κατεδαφίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, εν ονόματι μιας λύσης που θα καταρρεύσει όταν το αποφασίσει η Τουρκία.

Τελικά είμαστε κράτος υπό κατάρρευση;

ΜΠΟΞΕΡ