Παραπολιτικά

Θέλει ντε και καλά διαδηλώσεις

Δηλαδή, για να καταλάβουμε, το βασικό πρόβλημα αυτού του τόπου, αυτήν τη συγκεκριμένη στιγμή, είναι αν θα επιτρέπονται ή όχι οι διαδηλώσεις; Τόσο πολύ άγχος είχε ο Άντρος Κυπριανού, ώστε ανέβηκε στον Λόφο για να ζητήσει προσωπικά από τον Πρόεδρο να αρθεί η απαγόρευση πραγματοποίησης διαδηλώσεων. Με άλλα λόγια, αφήστε τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους να διαδηλώνει κι αν αυξηθούν τα κρούσματα κορωνοϊού, δεν φακκούμεν πενιάν. Αρκεί να φαίνεται διαρκώς ότι υπάρχει λαϊκή αντίδραση και οργή κατά του Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ. Εντάξει, λοιπόν. Ας επιτρέψουμε όλες τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, ας επιτρέψουμε και τα προεκλογικά συλλαλητήρια των κομμάτων, ενόψει των Βουλευτικών του Μαΐου. Στο κάτω-κάτω, και τα κομματικά συλλαλητήρια αποτελούν κάποιας μορφής διαδήλωση διαμαρτυρίας. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το ΑΚΕΛ βρίσκεται πίσω από τις τελευταίες διαδηλώσεις στη Λευκωσία, ελπίζοντας να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από τις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις ακροαριστερών ομάδων, που παρουσιάζονται ως ευρύτερη λαϊκή αντίδραση στη διαφθορά.

Το ΑΚΕΛ ενέγραψε και θέμα στη Βουλή «για τη συνεχιζόμενη αντισυνταγματική απαγόρευση των διαδηλώσεων». Δηλαδή, μόνο οι διαδηλώσεις είναι συνταγματικό δικαίωμα; Το ότι σε αναγκάζουν να μένεις σπίτι και να βγαίνεις μόνο με SMS, δεν είναι στέρηση συνταγματικού δικαιώματος; Ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου το αποδέχεται αυτό και δεν βγαίνει από το σπίτι για να διαμαρτυρηθεί, αλλά μόνο για να βγάλει τον σκύλο περίπατο.

Στην Ελλάδα, ο ομοϊδεάτης του κ. Κυπριανού, ο Αλέξης Τσίπρας, τάχθηκε υπέρ των διαδηλώσεων εν καιρώ κορωνοϊού και όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τους κινδύνους από τον συγχρωτισμό ανθρώπων σε τέτοιες εκδηλώσεις, απάντησε: «Ναι, δέχομαι το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι κορωνοϊό στο όνομα της δημοκρατίας»! Ναι. Να καταλήγει ο άλλος στον αναπνευστήρα και να πηγαίνει ο Τσίπρας να του κρατάει το χέρι και να του λέει «μην ανησυχείς, σύντροφε, αν πεθάνεις θα γίνεις ήρωας της δημοκρατίας».

Άραγε ο Άντρος δέχεται να πάρει το ρίσκο, αν κολλήσουν κάποιοι κορωνοϊό στις διαδηλώσεις τις οποίες ενθαρρύνει με τόσο πάθος;

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ