Ειδήσεις

45 χρόνια «Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ» 1976 – 2021

«Η Σημερινή» έγραψε και γράφει ιστορία. Έχει επηρεάσει σοβαρά τη σύγχρονη πολιτική και άλλη ιστορία της Κύπρου. Με σεβασμό στην αντίθετη άποψη, με σημαία την πολυφωνία, με έπαλξη την αναλυτική-κριτική-τεκμηριωμένη αρθρογραφία και με προβολή όλων των θέσεων και ιδεών. «Η Σημερινή» ηγήθηκε πολλών αγώνων και καταξιώθηκε στη συνείδηση των πολιτών ως η εφημερίδα της μάχιμης και μαχητικής δημοσιογραφίας, μα πάνω από όλα ως η εφημερίδα που συλλογάται καλά, επειδή συλλογάται ελεύθερα!

Στις 3 Φεβρουαρίου 1976 γεννήθηκε η ιστορία της πιο ανατρεπτικής, επαναστατικής και μαχητικής κυπριακής εφημερίδας, με το εύηχο όνομα, «Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ». Μια ομάδα καταξιωμένων δημοσιογράφων βούτηξαν τις γραφίδες τους στο αίμα της καρδιάς τους και, με γνώμονα τη σωτηρία και απελευθέρωση της Κύπρου από τον τουρκικό ζυγό, ίδρυσαν μιαν εφημερίδα, η οποία έφερε πραγματική επανάσταση στα δημοσιογραφικά και πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά δρώμενα του τόπου, με αποκαλύψεις, συνταρακτικές έρευνες, ρεπορτάζ και μαχητική αρθρογραφία.

«Η Σημερινή» έγραψε και γράφει ιστορία. Έχει επηρεάσει σοβαρά τη σύγχρονη πολιτική και άλλη ιστορία της Κύπρου. Με σεβασμό στην αντίθετη άποψη, με σημαία την πολυφωνία, με έπαλξη την αναλυτική-κριτική-τεκμηριωμένη αρθρογραφία και με προβολή όλων των θέσεων και ιδεών, στο πλαίσιο της Βολτερικής φιλοσοφίας της, πρωτοπόρησε σε δίσεκτους καιρούς και έφερε επανάσταση στον χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας.

Είπε και επιμένει να λέγει και προς τα πάνω και προς τα κάτω αλήθειες, να επιφέρει τομές, να κάνει αναλύσεις που προκαλούν, ενοχλούν, συχνά εξοργίζουν, αλλά στηρίζουν την πραγματική, γνήσια Δημοκρατία.

«Η Σημερινή» ηγήθηκε πολλών αγώνων και καταξιώθηκε στη συνείδηση των πολιτών ως η εφημερίδα της μάχιμης και μαχητικής δημοσιογραφίας, μα πάνω από όλα ως η εφημερίδα που συλλογάται καλά, επειδή συλλογάται ελεύθερα!

Φέτος «Η Σημερινή» συμπληρώνει 45 χρόνια ιστορίας, δημοσιογραφικών αγώνων και ακούραστης προσφοράς στον κυπριακό Ελληνισμό. Με έντονη παρουσία στα δημοσιογραφικά, εκδοτικά, πολιτικά, οικονομικά και πνευματικά δρώμενα του τόπου.

Η ιστορία της ενσαρκώνεται από τους εμπνευστές της ίδρυσής της – Κωστή Ν. Χατζηκωστή, Λευτέρη Σωτηρίου, Αντώνη Φαρμακίδη, Δημήτρη Παπαδημήτρη, Φάνο Κωνσταντινίδη, Γλαύκο Ξένο και Αλέκο Κωνσταντινίδη – και μετουσιώνεται σήμερα από αρθρογράφους, όπως ο Κωστής Ν. Χατζηκωστής, ο Σάββας Ιακωβίδης, ο Λάζαρος Μαύρος, ο Γιάννος Χαραλαμπίδης, και μία πλειάδα επίλεκτων και εκλεκτών συνεργατών και αρθρογράφων, που αποτυπώνουν, καταγράφουν και αναλύουν σε σοβαρότητα, ποιότητα και σεβασμό στον πολίτη, την πολιτική και άλλη επικαιρότητα της Κύπρου και διεθνώς.

Η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» ήταν και είναι η εφημερίδα των ανθρώπων, που την εκδίδουν. Ανεξάρτητη, δυναμική και κριτική, ελεύθερη και υπεύθυνη, πάντοτε καταθέτει προτάσεις, εισηγήσεις με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, με γνώμονα την πρόοδο και την προκοπή της Κύπρου.

Σαράντα πέντε χρόνια ζωής και «Η Σημερινή» συνεχίζει το ταξίδι και την αποστολή της, με σεβασμό στην ιστορία της Κύπρου, με αγώνες για τους πολίτες υπεράνω κομμάτων και συμφερόντων και με μία αταλάντευτη έγνοια: Την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον αττιλικό ζυγό.

Σας ευχαριστούμε!