Αναλύσεις

«Ω! τι θράσος τι αναίδεια!»

Σε αντίθεση με την μυαλωμένη τακτική της Τουρκίας, η οποία όλα αυτά τα χρόνια ακολούθησε μια σταθερή κι αμετάβλητη εθνική πορεία στο Κυπριακό, οι δικές μας στοχεύσεις έχουν δεχθεί τόσες πολλές επεμβάσεις πολιτικού «μπότοξ» και παραινέσεων τοξικών ιδεών και άσοφων εισηγήσεων, που σταδιακά «μετουσιώθηκαν».

Αναμφίβολα, από το 1956 και εντεύθεν ο στόχος της Τουρκίας ήταν, και παραμένει, το “taxim”…

Η διχοτόμηση της Κύπρου! 

Σε αντίθεση με την μυαλωμένη τακτική της Τουρκίας, η οποία όλα αυτά τα χρόνια ακολούθησε μια σταθερή κι αμετάβλητη εθνική πορεία στο Κυπριακό, οι δικές μας στοχεύσεις έχουν δεχθεί τόσες πολλές επεμβάσεις πολιτικού «μπότοξ» και παραινέσεων τοξικών ιδεών και άσοφων εισηγήσεων, που σταδιακά «μετουσιώθηκαν». 

Λάθος στο λάθος, οι αδέξιοι χειρισμοί και τα παιδαριώδη σφάλματα των ηγετών μας, έφεραν το σημερινό μόρφωμα το οποίο δεν είναι άλλο από «λύση» δύο κρατών. Αυτό μας καλούν να διαπραγματευθούμε τώρα. Κι ας είναι η πρόταση αυτή περιτυλιγμένη με ωραιολογίες, περίτεχνες γλωσσικές εκφράσεις και φαντεζί ροζ κορδέλες…

Καταγράφω συνοπτικά τις τοξικές μεταλλάξεις που δέχθηκε το εθνικό μας ζήτημα, από το 1950 μέχρι σήμερα:

  • Ένωση
  • Κυπριακή Δημοκρατία / Ενιαίο Κράτος
  • Καντόνια υπό Τουρκική διοίκηση
  • Ομοσπονδία
  • Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία
  • Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία
  • Δύο Συνιστώντα Κρατίδια
  • Συνομοσπονδία
  • Διζωνική Δικοινοτική, Χαλαρή Ομοσπονδία
  • Άρτζι Μπούρτζι και ο λουλάς
  • Δύο Κράτη

Σε καμιά στιγμή η μεγάλη πλειοψηφία της πολιτικής ιντελιγκέντσιας της Κύπρου δεν τόλμησε να κοιτάξει με ρεαλισμό την πραγματικότητα στα μάτια. Να αποδεχτεί το αυτονόητο. Να πει με ντομπροσύνη τα «σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη»… Να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει. Να βγάλει το κεφάλι της από την άμμο κι αντρίκια, χωρίς περιστροφές και «ναι ναι ου ου», να βροντοφωνάξει πως…

Η Κύπρος είναι θύμα εισβολής, κατοχής και εποικισμού!

Να σταματήσει να μας παραμυθιάζει πως συνομιλώντας με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας θα καταλήξουμε σε μια αμοιβαία αποδεχτή λύση. Όταν όλοι γνωρίζουμε πως τους σπάγκους του «Puppet Show» που παίζεται τους κινούν τα αιματοβαμμένα χέρια των Τούρκων εισβολέων. Κι οι φωνές που «ακούγονται» από τις μαριονέτες, βγαίνουν από τα χείλη των αχυράνθρωπων του Ερντογάν! 

Απέναντι μας δεν έχουμε τους Ραούφ Ντενκτάς, Ντερβίς Έρογλου, Μουσταφά Ακιντζί η Ερσίν Τατάρ. Νεροκουβαλητές τις Τουρκίας είναι όλοι. Ιδίως ο Ερσίν Τατάρ. Τουρκόδουλο χανουμάκι είναι ο «κύριος» αυτός· δεμένο στην καλτσοδέτα του Ταγίπ Ερντογάν! 

Ο «λόγος» των Τουρκοκυπρίων καμιά ισχύ δεν έχει. Όσο καλοπροαίρετος και καλοδιατεθειμένος κι αν είναι. Κι αναφέρομε βέβαια στις ειλικρινείς προθέσεις του κύριου Ακιντζί. Να βρεθεί μια «μέση λύση».

Δεν φταίνε οι Τουρκοκύπριοι «ηγέτες». Κομπάρσοι είναι. Δευτεραγωνιστές όπως κι εμείς. Δεύτερο βιολί παίζουμε όλοι με βουβά πρόσωπα, στην ταινία τρόμου που γύρισε η Τουρκία το 1974. Με πρωταγωνιστές τους Γκρίζους λύκους και «ζεν πρεμιέ» τον Ταγίπ Ερντογάν αφέντη!

Κύριοι πολιτευτές και λοιποί «βεζίρηδες» της Κύπρου!

Με λυπεί αφάνταστα το γεγονός πως δεν έχετε συνειδητοποιήσει πως στην ζυγαριά των διαπραγματεύσεων δεν διακυβεύονται τα ποσοστά των κομμάτων σας. Ούτε και ο αριθμός των εδρών που επιδιώκετε να κερδίσετε στην «αυριανή» βουλή. 

Ηγεμονεύετε την μοίρα της Πατρίδας μας!

Μόνο που σιγά-σιγά ακόμα και την λέξη «μοίρα» πάτε να αλλάξατε. Και στο «γλωσσάρι» σας θα την αντικαταστήσατε με την λέξη «κισμέτ»!

Κύριοι πολιτευτές και λοιποί «βεζίρηδες» της Κύπρου! 

Σταματήστε να παίζετε την τύχη της Κύπρου “yazi tura”. Αν αποδεχτείτε την καλπονοθευμένη «λύση» που μας προσφέρουν οι σπόνσορες του Αντόνιο Γκουτέρες, με ωρολογιακή ακρίβεια, σε πενήντα χρόνια από τώρα, η ιστορία θα σας μουτζώσει. Όπως σήμερα μουντζώνει όλους όσους ευθύνονται για την συμφωνία Ζυρίχης-Λονδίνου· που τόσο ασυνείδητα κι αβασάνιστα αποδέχτηκαν.

Πελαγοδρομείτε και παίζετε την Ρωμιοσύνη στα ζάρια. Ύπουλα και μεθοδευμένα μας προτρέπετε να αποδεχτούμε μια πουδραρισμένη «συμφωνία» που τάχατες ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη. Μόνο που αυτή την φορά, αν υπογράψουμε την «λύση» που σε λίγες μέρες θα κουβαλήσει στις βαλίτσες του ο Αντόνιο Γκουτέρες, η «λύση» αυτή θα δώσει το τελειωτικό κτύπημα στον Ελληνισμό της Κύπρου. Κι η πατρίδα μας θα ακολουθήσει την μοίρα της Τραπεζούντας, της Σαμψούντας, της Σμύρνης, του Αϊβαλί και της Καππαδοκίας… Για να αναφέρω μόνο μερικές «χαμένες πατρίδες» που κείτονται ξεχασμένες στα αραχνιασμένα τεφτέρια της ιστορίας!

Βρισκόμαστε στον προθάλαμο της καταστροφής… Με αλεπουδίσια πονηράδα και κατεργαριά, η Τουρκία και τα ετεροκίνητα γιουσουφάκια των Τούρκων, οδήγησαν τους «μαθητευόμενους» πολιτικούς μας στο σημερινό αδιέξοδο.

  • Την ίδια στιγμή που ο γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών απροκάλυπτα αποκαλεί το κατεχόμενο κομμάτι της πατρίδας μας «Βόρεια Κύπρο», δίνοντας στο κατασκεύασμα των Τούρκων status κράτους, και βαφτίζει τον Πρόεδρο μας «προεστό»…
  • …Την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι διατυμπανίζουν πως δεν δέχονται άλλη λύση εκτός από την «λύση» δύο κρατών…
  • …Την ίδια ώρα που μας σερβίρετέ μια «λύση» η οποία εξουδετερώνει την Δημοκρατική αρχή «ένας άνθρωπος μία ψήφος»…
  • Την ίδια ώρα που εκμηδενίζετε το Διεθνές Δίκιο…
  • Την ίδια ώρα που είμαστε έτοιμοι να «κάνουμε σκόντο» σε Ευρωπαϊκά ιδεώδη και αξίες…
  • …και να κονιορτοποιήσουμε την εφαρμογή των τριών βασικών ελευθεριών· της ελεύθερης εγκατάστασης, της ελεύθερης διακίνησης και στο δικαίωμα περιουσίας…

Ω! τι θράσος τι αναίδεια!

Οι προφεσόροι των μεγάλων πολιτικών κομμάτων της Κύπρου συμβουλεύουν τον Πρόεδρο… να κάνει κι άλλες υποχωρήσεις! Για να «πείσουμε» μας λένε τους Τούρκους πως είμαστε ειλικρινείς στις προθέσεις μας. Και πως πραγματικά επιζητούμε μια «δίκαιη λύση»!

Κύριοι σκηπτούχοι, πρίγκιπες, κάιζερ και δεσποτάδες της Κύπρου…

Αποτύχατε. Αποτύχατε παταγωδώς! Ομολογώ πως κάποια στιγμή σας πίστεψα. Σας χειροκρότησα. Σας ψήφισα. Δεν φαντάζεστε πόση απογοήτευση νιώθω τώρα. Με προδώσατε. Προδώσατε τις υποσχέσεις και τον όρκο που δώσατε στο σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που τόσο αδίστακτα τρέχετε να διαλύσετε.

Κύριοι πολιτευτές!

Αν όντως αγαπάτε τον τόπο σας οφείλετε να ταχθείτε υπέρ της οριζόντιας ψηφοφορίας. Να δώσετε δικαίωμα στους ψηφοφόρους της Κύπρου να επιλέξουν αξιοκρατικά ΝΕΟΥΣ ανθρώπους. Αστιγμάτιστους. Που δεν κουβαλούν πολιτικά βαρίδια. Επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες, υπηρέτες των γραμμάτων, του πολιτισμού και των τεχνών· που τους έχετε όλους γραμμένους στα παλιά σας τα παπούτσια. Πεταμένους σε τενεκέδες με σκουπίδια.

Κι αφού το πράξετε, και περάσετε την νομοθεσία της οριζόντιας ψήφου, στην συνέχεια, καλά κάνετε… να πάτε στα σπίτια σας. Μιας κι οι πλείστοι από εσάς…

ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ!