Αναλύσεις

«200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ 1821-2021»

Την ερχόμενη Κυριακή, 21 Μαρτίου, η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ», με την ευκαιρία της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, θα κυκλοφορήσει με πακέτο που θα περιέχει:

Το βιβλίο «Mε του λόγου το σπαθί, Αγώνες των Λoγίων της Δουλείας για την απελευθέρωση του Έθνους, 1453-1821», του Γ. Χατζηκωστή. Το βιβλίο κάνει ιδιαίτερη μνεία στους Λόγιους του Έθνους, που υπήρξαν πρωτοπόροι στην επίπονη και μακροχρόνια προσπάθεια για ελευθερία. Είναι αφιερωμένο σ’ αυτούς που επί τετρακόσια χρόνια αγωνίζονταν με τη δύναμη του λόγου τους, απευθυνόμενοι στους ισχυρούς της εποχής τους, με στόχο να τους πείσουν να ενεργήσουν για την απελευθέρωση του ελληνικού κόσμου ή τόνωναν την πίστη και την ελπίδα του δούλου Γένους στην ανάστασή του και το μόρφωναν διά της παιδείας, ώστε να καταστεί άξιο της ελευθερίας του.

Ειδικό ένθετο με τίτλο «200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ 1821-2021». Στις σελίδες του αφιερώματος, ακαδημαϊκοί και ιστορικοί -μεταξύ άλλων- κάνουν μιαν αναδρομή στη συνεισφορά των Κυπρίων αγωνιστών στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Μαζί θα διατίθεται πιστό αντίγραφο της Σημαίας των Κυπρίων που αγωνίστηκαν στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η Σημαία αποτελείτο από ένα άσπρο πανί, στο οποίο υπήρχε ένας γαλάζιος σταυρός και έφερε την επιγραφή: ΣΗΜΕΑ ΕΛΗΝΗΚΙ-ΠΑΤΡΗΣ ΚΗΠΡΟΥ.

Χορηγός ενθέτου ο όμιλος εταιρειών LOGICOM.

Και DVD για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Οι ιστορίες των Κυπρίων στο έπος του ’21, που σας προσφέρει η ΟΠΑΠ Κύπρου.

Αυτήν την Κυριακή, με τη «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» της Κυριακής, μη χάσετε το πλούσιο επετειακό πακέτο με μόνο €3,50.