Παραπολιτικά

Λαγάνα με... φυσική άσκηση

Αυτή είναι η πρώτη Καθαρά Δευτέρα που γιορτάζουμε με τις απαγορεύσεις του κορωνοϊού. Πέρσι, η Καθαρά Δευτέρα είχε πέσει μια εβδομάδα πριν από τα πρώτα κρούσματα της πανδημίας. Συγκεκριμένα, είχε πέσει στις 2 Μαρτίου, ενώ τα πρώτα δύο κρούσματα ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας στις 9 Μαρτίου. Δηλαδή, μόλις που προλάβαμε να τσιμπήσουμε κάνα νηστήσιμο έξω στα χωράφια. Φέτος, μπορείς να βγεις στα χωράφια, αλλά μόνο για φυσική άσκηση. Έτσι και κάτσεις να φας βραστή πατάτα, ελιές, ταραμά και να ρίξεις κάνα μαλάκιο στη σχάρα, την πάτησες. Τριακόσια ευρώ προστιμάρα. Αν θέλετε να γιορτάσετε Καθαρά Δευτέρα εν μέσω απαγορεύσεων, μπορείτε να το κάνετε τρώγοντας, ας πούμε, τη λαγάνα σας... καθώς κάνετε φυσική άσκηση (προσέχετε, όμως, μη σας σταθεί).

Οι άλλες επιλογές είναι να «κόψετε την μούττην της» στην αυλή του σπιτιού σας ή στο μπαλκόνι του διαμερίσματός σας. Δεν είναι, δα, και το τέλος του κόσμου. Όλα μια ιδέα είναι. Όπως έλεγαν και οι παππούδες μας, «άδρωπος εν ο τόπος τζι ο τόπος γέρημος» , δηλαδή ο άνθρωπος είναι αυτός που κάνει τον τόπο και ασφαλώς μπορεί να διασκεδάσει την Καθαρά Δευτέρα όπου και αν βρίσκεται, ακόμα και κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα.

Το βασικό μήνυμα είναι: Διατηρήστε την Καθαρή Δευτέρα... καθαρή από τον κορωνοϊό. Μείνετε σπίτι!

Και κλείουμε με ένα σπέσιαλ καθαροδευτεριάτικο μήνυμα του Αβέρωφ Νεοφύτου, μέσω της στήλης: «Παγκύπριαν συγκίνησην εξακολουθεί να προκαλεί η σπαραχτική δήλωσή μου ότι κανένας Κύπριος δεν θα δεχτεί να κόψουν το δαχτύλιν του παιθκιού του, όσα εκατομμύρια τζι αν του δώσουν, έτσι τζι εγώ δεν θα δεχτώ να κόψουν έναν κομμάτιν της πατρίδας μου. Με την ευκαιρίαν της Καθαράς Δευτέρας, κάμνω ακόμα μιαν ξεκάθαρην δήλωσην. Ότι θα κόψω την μούττην της Σαρακοστής, αλλά ποττέ δεν θα δεχτώ να κόψω την μούττην της πατρίδας μου»!

Μήπως, όμως, με την «πολιτική ισότητα» δεν κόβουμε μόνο την μούττην, αλλά και την τζιεφαλήν της Κυπριακής Δημοκρατίας;

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ