Παραπολιτικά

Αντί να τρίζει η άμαξα, τρίζει ο αμαξηλάτης!

Κύριοι, πού τρέχετε με βρεμένα παντελόνια να… διαπραγματευθείτε με τον «Τούρκο Μουσουλμάνο» Ερσίν Τατάρ και να δεχθείτε όπως σας «διατάζει» ο Βρετανός ΄Υπ. Αρμοστής, Στίβεν Λίλι, καθ΄υπόδειξιν των μαστόρων του στο Λονδίνο; Έχετε ακούσει και τούτα που είπε και γράφτηκαν; Σε συνέντευξή του λοιπόν στο παράνομο ΤΑΚ, ο «Τούρκος Μουσουλμάνος» Ερσίν Τατάρ είπε ότι η διαπραγμάτευση για την ομοσπονδία δεν μπορεί να αρχίσει από εκεί που έμεινε στο Κραν Μοντανά και μεταξύ πολλών άλλων είπε και τούτα:

«Δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ένας από τους ιδρυτικούς εταίρους της ΚΔ είναι οι Τουρκοκύπριοι. Γι’ αυτό αυτοί (οι Ελληνοκύπριοι) δεν έχουν περισσότερα δικαιώματα από εμάς σε αυτήν τη χώρα. Το ζήτημα της πλειοψηφίας-μειοψηφίας είναι άκυρο. Δεν υπάρχει τέτοια πρακτική πουθενά στον κόσμο… είμαστε Τούρκοι Μουσουλμάνοι, έχουμε τη δική μας γλώσσα, έχουμε τη δική μας θρησκεία… Θα προτείνουμε λύση δύο κρατών… Δεν θα ήταν πρέπον μετά από αυτήν την ώρα να γελαστούμε από κάποιες υποσχέσεις και να συμβιβάσουμε το δικό μας ‘κράτος’ και κυριαρχία… Έχουμε ήδη προτάξει πως υπάρχουν δύο ξεχωριστοί ‘λαοί’ στην Κύπρο»!

( http://www.eleftheria.co.uk/pdf/24202163721Eleftheria_1055.pdf σελ. 12 4/2/2021).

Ε, ρε, πού φθάσαμε, ενώ διά στόματος μ. Βαρώνης Μάργκαρετ Θάτσερ προς τον μ. Σπύρο Κυπριανού το 1979 η ρατσιστική απαρτχάιντ βρετανο-τουρκική δι-κοινοτική, δι-ζωνική ομοσπονδία είναι που δεν υπάρχει πουθενά στο διεθνές δίκαιο, έρχεται τώρα ο Τατάρ να μας πει δεν υπάρχει το δημοκρατικό δίκαιο της πλειοψηφίας - μειοψηφίας! Που υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο, εκτός των ρατσιστικών δικτατορικών καθεστώτων!

Και να σου λέγει ότι αυτός ο «λαός» του είναι που απομυζά δισεκατομμύρια λίρες από τους αφελείς ιθαγενείς φορολογούμενους Ελληνοκυπρίους της ΚΔ σε συντάξεις, ιατρική περίθαλψη, διαβατήρια, ταυτότητες για να διακινούνται σε ολόκληρο τον κόσμο ως… Ευρωπαίοι πολίτες της ΚΔ!!!

Με ποιο διαβατήριο κυκλοφορούν άραγε ο Τατάρ και η οικογένειά του και οι σύμβουλοι διαπραγματευτές του; Eκτός των υπολοίπων Τουρκοκυπρίων κατόχων των κυπριακών διαβατηρίων και ταυτοτήτων…

Φανούλα Αργυρού