Παραπολιτικά

Η συνάντηση της Τσικνοπέμπτης

Κυπριακό, πενταμερής διάσκεψη, πολιτική ισότητα, μαζί με... σουβλάκια, σιεφταλιές, λουκάνικα, παστουρμά, θα βρίσκονται στο... μενού της συνάντησης του Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Άντρο Κυπριανού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τσικνοπέμπτη, μετά τη γνωστή πρόσκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ στον ΓΓ του ΑΚΕΛ. Ρε παιδιά, τόσες ημερομηνίες, εκείνην βρήκατε για τη συνάντηση κορυφής; Την Τσικνοπέμπτη; Δεν σκεφτήκατε ότι μπορεί να σας πιάσουνε... στον μεζέ; Διότι είναι σίγουρο ότι θα γίνουν και οι ανάλογοι παραλληλισμοί. Και θα βγούνε κάποιοι να πούνε ότι κάτι... τσικνώνει με τη νέα προσέγγιση ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, ότι κρύβουνε τις πραγματικές τους προθέσεις πίσω από... πυκνό καπνό και τα λοιπά.

Θυμίζουμε ότι την Τσικνοπέμπτη ανοίγει το Τριώδιο και ξεκινούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις. Τέτοια μέρα έμπαινε στη Λεμεσό και ο Βασιλιάς Καρνάβαλος. Φέτος δεν θα μπει, λόγω κορωνοϊού. Θα μπει, όμως, ο Αβέρωφ ντυμένος... Βασιλιάς του Παρασκηνίου!

Αβέρωφ και Άντρος θα βγάλουνε την Πέμπτη τις μάσκες του κορωνοϊού και θα φορέσουνε καρναβαλίστικες. Ο Αβέρωφ θα μεταμφιεστεί σε «Άντρο» και ο Άντρος σε «Αβέρωφ», για να δείξουνε πόσο ταυτίζονται οι θέσεις τους στο Κυπριακό. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά από πλευράς ΑΚΕΛ ότι αυτά που δήλωσε ο Αβέρωφ περί πολιτικής ισότητας είναι αυτά που λέει εδώ και τριάμισι χρόνια το κόμμα της Αριστεράς. Δηλαδή, ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος επανήλθε μετανοημένος στη γνωστή «πολιτική ΔΗΣΑΚΕΛ».

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι, την ώρα που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάθεται σε... αναμμένα κάρβουνα, για πολλούς λόγους, Αβέρωφ και Άντρος θα αναλάβουν να ψήσουν στα συγκεκριμένα... κάρβουνα τη νέα τους συνεννόηση. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ θα ξεχάσει, για λίγο, την... τσίκνα από τα σκάνδαλα των διαβατηρίων, των Σεϋχελλών κ.λπ. και θα προσπαθήσει να τα βρει με τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Άντε, καλή Τσικνοπέμπτη, παιδιά! Και καλά... (πολιτικά) Καρναβάλια!

ΜΠΟΞΕΡ