Παραπολιτικά

Θυματοποίησαν και το εμβόλιο της AstraZeneca

Εδώ και λίγες εβδομάδες ξεκίνησε μια απαράδεκτη «εκστρατεία», θα έλεγα, δυσφήμησης του εμβολίου της AstraZeneca Οξφόρδης, δίχως να υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τα όσα επικαλούνται εις βάρος του εμβολίου.

Κατ’ αρχήν η «εκστρατεία» αυτή ξεκίνησε από κάποιες εφημερίδες στη Γερμανία, ημέρες πριν αποφασίσει την έγκριση του εμβολίου η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και με διάφορες προφάσεις συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να εκφοβίζει τον κόσμο, που έχει τόσο μεγάλη και άμεση ανάγκη του εμβολίου. Ενώ ταυτόχρονα η ΕΕ σχεδόν παραλύει με νέα λοκντάουν λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και έλλειψης εμβολίων!!!

Δυστυχώς, όσο πάει ο καιρός επιβεβαιώνεται, μάλλον, ότι κάποιοι χρησιμοποιούν το εμβόλιο για οικονομικο-πολιτικούς στόχους και αυτό είναι τρομερά επικίνδυνο εις βάρος των πολιτών.

Έχω ήδη βάλει το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως και άλλα 11 συν εκατομμύρια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Και ένας λόγος που το προτίμησα, είναι γιατί οι πρώτες παρενέργειες ήσαν από τη Pfizer για αλλεργικούς.

Αν και δεν έχουμε επιλογή, εντούτοις επέλεξα να λάβω το εμβόλιο σε κέντρο της περιοχής μου που χρησιμοποιούσε το εμβόλιο της AstraZeneca.

Θυματοποίησαν, λοιπόν, και το εμβόλιο της AstraZeneca στον βωμό της οικονομικο-πολιτικής θρασύτητας, ενώ χιλιάδες άνθρωποι ξεψυχούν από τον Covid-19…

Τελικά, σωστά λέγεται ότι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο ίδιος.

Φανούλα Αργυρού - Λονδίνο