1821 και 1955 ορίζουν τα καθήκοντα 2021...

ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασής μας του 1821 γιορτάσαμε την παρελθούσα Πέμπτη, 25η Μαρτίου, και τα 66 χρόνια από την έναρξη της Κυπριακής Επανάστασής μας του 1955 θα εορτάσουμε την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Απριλίου 2021.

Και το Εικοσιένα και το Πενηνταπέντε, ένα ορίζουν πρώτιστο καθήκον του Ελληνισμού:

Την απελευθέρωση των σκλαβωμένων από τον Αττίλα ’74 ελληνικών εδαφών της Κύπρου. Την απελευθέρωση της Κερύνειας, της Αμμοχώστου, της Μόρφου, της Καρπασίας.

ΚΑΘΗΚΟΝ των απογόνων του 1821 και του 1955 η απελευθέρωση. Προς αυτόν τον σκοπό οφείλουν να κατευθύνονται όλοι οι πολιτικοί σχεδιασμοί. Η εθνική στρατηγική και οι μεθοδεύσεις του Ελληνισμού. Ο οποίος διαθέτει πολύ περισσότερες δυνάμεις και ασύγκριτα υπέρτερες δυνατότητες απ’ όσες διέθετε το 1821 και το 1955.

ΔΙΑΘΕΤΕΙ ο Ελληνισμός, 200 χρόνια μετά το Εικοσιένα και 66 χρόνια μετά την ΕΟΚΑ, δύο κράτη με δυνατότητες και υποχρέωση ν’ αποκτήσουν και ν’ ανορθώσουν την πρέπουσα στρατιωτική ισχύ, τις ωφελιμότερες συμμαχίες και την επιδεξιότερη διπλωματία ώστε ν’ αποτρέπουν, αφ’ ενός, τις τουρκικές απειλές εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου και να διεκδικήσουν επιμόνως, αφ’ ετέρου, την απελευθέρωση των σκλαβωμένων απ’ τους Τούρκους Κατακτητές εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΔΙΑΘΕΤΕΙ ο Ελληνισμός το 2021 τις δυνατότητες ώστε να μην είναι ο αδύναμος, ο εξαναγκαζόμενος σε εθελούσια υποταγή ή σε σφαγή, του γνωστού επί αιώνες ανισοζυγίου ισχύος που με τον Μηλίων Διάλογο ανέδειξε ο Θουκυδίδης.

- Έχει περισσότερες δυνατότητες σήμερα με τα δυο του κράτη ο Ελληνισμός, για αποτελεσματικότερη εφαρμογή απελευθερωτικής στρατηγικής, απ’ όσες διέθεταν οι Σικελιώτες με τη νικηφόρο στρατηγική του Συρακούσιου Ερμοκράτη, την οποία επίσης ανέδειξε, αμέσως μετά τον Μηλίων Διάλογο στο έργο του ο Θουκυδίδης.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ έχει ο Ελληνισμός. Ικανότητες όμως και προθυμία δεν τα κατάφερε ν’ αποκτήσει ακόμη.

- Ο Ελληνισμός, ο οποίος υποστασιοποιείται και προσωποποιείται σήμερα από τα εκλογικά του σώματα σε Ελλάδα και Κύπρο, δεν κατόρθωσε να βρει και να αναδείξει στην ηγεσία του, στις κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας, πολιτικούς Άξιους, Πρόθυμους και Ικανούς, ώστε να προπαρασκευάσουν και να διευθύνουν επαρκώς και αποτελεσματικά την απελευθερωτική στρατηγική του.

ΑΥΤΟ είναι και το μεγαλύτερο διαχρονικά ενδημικό πρόβλημα: Η πηγή της υποκειμενικής αδυναμίας του Ελληνισμού, που εμφανίζεται διαρκώς επαναλαμβανόμενο στις διαδοχικές ιστορικές περιόδους.

- Προϊόν και συνέπεια της προσωποπαγούς και φατριαστικής - κομματικής αρχομανίας, εξουσιολαγνείας.

- Και των εδραιωμένων ως κληρονομικών ορμέμφυτων της παραπλανητικής δημαγωγίας και της κραταιάς πολιτικής εξαπάτησης.

- Στις γνωστές, ανά τους αιώνας, εκτραχυνόμενες εξάρσεις της, γνωστότατο είναι ότι προκάλεσε και φρικτότατες Διχόνοιες, καταστροφικούς Εθνικούς Διχασμούς, ολέθριους Εμφυλίους Πολέμους, Πραξικοπήματα, Δικτατορίες και εθνικές Καταστροφές.

ΟΙ ΕΚΛΕΓΟΜΕΝΟΙ από τον εντολέα λαό, αντί να ενεργούν και να λογοδοτούν ως εντολοδόχοι του λαού στη διεύθυνση των κρατικών υποθέσεων, μεταβάλλονται εν εξουσία σε ιδιοκτήτες - κατόχους και του κράτους και του λαού. Με πρώτιστη έγνοια και φροντίδα τους την παραμονή τους στην εξουσία και στην ιδιοτελή κάρπωση της εξουσίας και των μεριδίων της.

ΠΑΘΗΜΑΤΑ διαχρονικώς επαναλαμβανόμενα, τα οποία θα έπρεπε να αποβαίνουν σε πολύτιμα μαθήματα για τις εκάστοτε νεότερες γενιές, ώστε επιτέλους να μην επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη.

- Τούτο αποτελεί ίσως το σπουδαιότερο νόημα του οφειλόμενου αναστοχασμού, τον οποίο προσφέρει η ευκαιρία των εθνικών επετείων ιδίως του 1821 και του 1955.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ και απλώς ως οφειλόμενο χρέος στη μνήμη εκείνων που θυσιάστηκαν για τη λευτεριά, αλλά κυρίως και περισσότερο, ως αποστολή και καθήκον του τωρινού Ελληνισμού προς τον εαυτό του σήμερα και προς τις επόμενες γενιές.

- Αποστολή και καθήκον πρόσκτησης της αναγκαίας ΙΣΧΥΟΣ για την αποτελεσματική υπεράσπιση της λευτεριάς Ελλάδας και Κύπρου και τη νικηφόρα επίτευξη της απελευθέρωσης των τουρκοκρατούμενων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, συνεχίζουν να μας διευθύνουν - εκλεγόμενοι από αμφότερα τα εκλογικά μας σώματα σε Κύπρο και Ελλάδα - τα Ηττημένα Μυαλά μας:

- ΕΚΕΙΝΟΙ των οποίων η πολιτική σκέψη παραμένει εγκλωβισμένη (σαν το δεμένο στο αλακάτι - μαγγανοπήγαδο περιφερόμενο κυκλικά τετράποδο με τις παρωπίδες) στο σχήμα «ηττηθήκαμε το 1974, είμαστε η αδύναμη πλευρά, οφείλουμε να συνθηκολογήσουμε, να συμβιβαστούμε με τους καλύτερους ει δυνατόν εφικτούς ρεαλιστικούς όρους υποταγής, στην θέληση της ισχυρότερης Τουρκίας»...

- ΕΚΕΙΝΟΙ των οποίων η πολιτική σκέψη αδυνατεί να καταστεί εκ των παθημάτων σοφότερη, για να οραματιστεί, να σχεδιάσει και με συνέπεια να υλοποιήσει νικηφόρα στρατηγική Απελευθέρωσης, αξιοποιώντας στο έπακρον τις δυνατότητες των δύο κρατών του Ελληνισμού και τις προσφερόμενες κατά τις παρούσες διεθνείς συγκυρίες συμμαχίες.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ έχουμε. Μας λείπουν οι Ικανότητες, η Προθυμία και η Θέληση. Να τα βρούμε πρέπει. Να τα εκκολάψουμε. Με σωφροσύνη και αποφασιστικότητα και επιμονή.

- Οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές του Μαΐου στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου προσφέρουν μια ευκαιρία.

- Αφού πρώτα κατορθώσουμε να αποτρέψουμε όσα Τούρκοι, Εγγλέζοι και Υποταγμένοι θα επιχειρήσουν να μας επιβάλουν στην Πενταμερή της φετινής Μεγάλης Εβδομάδας.