Παραπολιτικά

«Λοκντάουν ή Θάνατος»!

Γιορτάστηκαν την περασμένη Πέμπτη, στη μητρόπολη του Ελληνισμού, σκορπώντας ρίγη πανεθνικής συγκίνησης, τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Σε μια δύσκολη συγκυρία, με την πανδημία να καταγράφει καθημερινά αριθμούς ρεκόρ στην Ελλάδα. Με λίγη φαντασία, αν αναμείξουμε τα γεγονότα της επετείου με τη σημερινή κατάσταση στο θέμα του κορωνοϊού, μπορούμε να έχουμε την ακόλουθη εικόνα:

- Στην Πλατεία Συντάγματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως νέος Παλαιών Πατρών Γερμανός, αναπετά το επικαιροποιημένο λάβαρο του αγώνα, στο οποίο αναγράφεται... «Λοκντάουν ή Θάνατος»!

- Όπως είναι φυσικό, η Έξοδος του Μεσολογγίου... αναβάλλεται. Πού να βγούνε, οι έρμοι με την πανδημία; Είναι πιο ασφαλισμένο να μείνουνε σπίτι.

- Όσο για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Γέρο του Μοριά, ψάχνει κι αυτός να βρει εμβόλιο, γέρος άνθρωπος που είναι. Απλώς, το δικό του δίλημμα είναι... «Pfizer ή AstraZeneca»;

- Το ηρωικό Χάνι της Γραβιάς, αλλάζει κι αυτό ρόλο. Επιστρατεύεται για να φιλοξενήσει άτομα που έχουν τεθεί υποχρεωτικά σε καραντίνα.

- Την ίδια ώρα, αναβιώνει και το «κρυφό σχολειό», με το κλείσιμο των εκπαιδευτηρίων. Μόνο που σήμερα αποκαλείται... «εξ αποστάσεως σχολειό»!

- Τέλος, από τους ραδιοσταθμούς και τα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδεται σε όλη τη χώρα το εμψυχωτικό επαναστατικό τραγούδι:

«Ακόμα τούτη η άνοιξη,

ραγιάδες, ραγιάδες,

τούτο το καλοκαίρι

να φύγουν οι κρυάδες,

μαζί να φύγει κι ο ιός,

να βγούμε απ’ τους οντάδες»!

ΜΠΟΞΕΡ