Παραπολιτικά

Τι πάει λάθος στο... περιβάλλον των Οικολόγων;

Κάτι δεν πάει καλά με το Κίνημα των Οικολόγων το τελευταίο διάστημα. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την απαράδεκτα χυδαία επίθεση του υποψήφιου βουλευτή του Κινήματος, Μιχάλη Παρασκευά, κατά της Υπουργού Δικαιοσύνης, Έμιλυς Γιολίτη, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων στην επαρχία Λεμεσού η Μέλανη Στέλιου-Νικολάου και ο Άλκης Παπής, ο δεύτερος για «προσωπικούς λόγους» και η πρώτη επειδή υπήρχαν «πάρα πολλά θέματα» που την οδήγησαν στην απόφασή της, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι η υπόθεση Παρασκευά «ήταν το κερασάκι στην τούρτα».

Φαίνεται ότι το... περιβάλλον δεν είναι και το καταλληλότερο αυτήν τη στιγμή στο Πράσινο Κίνημα. Αυτό πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την ηγεσία, σε μια περίοδο, μάλιστα, που τα ποσοστά των Οικολόγων εμφανίζονται αυξημένα στις δημοσκοπήσεις.

Όσο για το θέμα Παρασκευά, το Κίνημα το έριξε τελικά στα μαλακά, αφού αποφάσισε, μεν, αποβολή του από το ψηφοδέλτιο, αλλά με αναστολή. Έτσι έκριναν τα αρμόδια σώματα των Οικολόγων, ύστερα από έντονες ενδοκομματικές συζητήσεις. Ο κ. Παρασκευάς απολογήθηκε στην Υπουργό για τις αναρτήσεις του, αλλά ήταν τόσο απίστευτο το βρισίδι, που όλο και κάποια τάτσα (πολιτική, εννοείται) αφήνει στο Κίνημα των Περιβαλλοντιστών. Μπορεί κάποιος να δεχτεί την αυστηρή κριτική, μέχρι και τον επιθετικό σχολιασμό, αλλά υπάρχουν και άγραφοι κανόνες που καθορίζουν τα όρια ανάμεσα στην κριτική και στην υβριστική και προσβλητική συμπεριφορά. Το «πες τα χρυσόστομε» δεν έχει καμιά σχέση με το «πες τα αθυρόστομε». Δεδομένης, μάλιστα, της συγκεκριμένης φράσης του υποψήφιου βουλευτή Μιχάλη Παρασκευά για την κ. Γιολίτη, «μιλούν όλοι, μιλούν κι οι κώλοι», θα πρέπει το Κίνημα των Οικολόγων να πείσει ότι, πέρα από τους οικολογικούς προσανατολισμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια και για... οικωλογικούς!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ