Παραπολιτικά

Το μαστίγιο το ψάχνουν ακόμα...

Δεν υπάρχει μαστίγιο για την Τουρκία, κύριε Πρόεδρε. Άδικα ελπίζετε. Την ταΐζουνε μόνο καρότα και το μαστίγιο... το ψάχνουν ακόμα. Ο Μπορέλ ανέλαβε να το βρει από... κανέναν αμαξά, στη βελγική ύπαιθρο. Κι αν δεν το βρει, θα πάει η Μέρκελ να το ψάξει σε κανένα... sex shop, στα είδη φετιχιστικών προτιμήσεων. Αλλά και να το βρει, μην περιμένετε να το χρησιμοποιήσει. Δεν αποκλείεται να το κάνει κιόλας πεσκέσι στον Ερντογάν, για να ανταποδώσει το δώρο (έναν καθρέφτη) που εκείνος της είχε κάνει παλαιότερα. Αυτή είναι και η πιθανότερη εξέλιξη. Να τρώει τα καρότα ο σουλτάνος και την ίδια ώρα να βουρδουλιάζει εμάς με το μαστίγιο!

Θα παρακολουθούν, λέει, την Τουρκία οι Ευρωπαίοι εταίροι μας μέχρι τον Ιούνιο. Την παρακολουθούσαν μέχρι τον Δεκέμβριο και στη συνέχεια μετέθεσαν την παρακολούθηση για τον Μάρτιο. Και όταν ήρθε ο Μάρτιος, την μετέθεσαν για τον Ιούνιο. Λες και δεν έχουν αρκετά στοιχεία εις βάρος του ισλαμοφασίστα, για να αποφασίσουν κάποια μέτρα που να τον πονέσουν. Και δεν είναι μόνο η επιθετική του στάση απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, και οι αιματηρές επεμβάσεις του στη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η απόφασή του να αποσύρει την Τουρκία από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, είναι μια σοβαρή πρόκληση για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ίδιο και η αντιδημοκρατική εξοντωτική δίωξη του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, του οποίου ο ηγέτης, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, είναι φυλακισμένος από το 2016 για «τρομοκρατία», ενώ πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε σε πρόσθετη φυλάκιση τριάμισι χρόνων, με την κατηγορία ότι πρόσβαλε τον Πρόεδρο της χώρας.

Και ένα τελευταίο σχόλιο. Η ευκολία με την οποία ο Ερντογάν αποχώρησε από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, δείχνει και το πόσο είναι διατεθειμένος να σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες που υπογράφει η Τουρκία και ειδικότερα μια πιθανή συμφωνία για το Κυπριακό...

ΜΠΟΞΕΡ