Παραπολιτικά

Στο... διαδικτυακό σάς προσκαλούμε Καρναβάλι

Πρώτη Κυριακή της Αποκριάς σήμερα και ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ζωντανή μια καρναβαλίστικη διάθεση, υπό συνθήκες κορωνοϊού. Ιδιαίτερα οι Λεμεσιανοί, που η πόλη τους κατέχει παραδοσιακά τα σκήπτρα του Καρναβαλιού και του γλεντιού, αλλά αυτήν την περίοδο κρατάει και τα σκήπτρα... του κορωνοϊού. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει το καρναβαλίστικο πνεύμα, ο Δήμος Λεμεσού ανέλαβε διάφορες πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο των οποίων έβγαλε τσάρκα στους δρόμους της πόλης και το άρμα με τον περσινό Βασιλιά «Λεμέσιο». Και οργάνωσε και διάφορες διαδικτυακές εκδηλώσεις στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, όπως ο διαγωνισμός πελλόμασκας, η βραδιά κανταδόρων κ.ά. Οι συμπαθέστατοι κανταδόροι τραγούδησαν ασφαλώς το πασίγνωστο εκείνο:

«Εδώ Λεμεσός, εδώ Λεμεσός,

στο τρελό σάς προσκαλούμε Καρναβάλι».

Θα μπορούσαν, όμως, να το είχαν προσαρμόσει στις νέες κορωνοσυνθήκες και να το τραγουδούσαν ως εξής:

«Εδώ Λεμεσός, εδώ Λεμεσός,

στο... διαδικτυακό σάς προσκαλούμε Καρναβάλι,

αφού ο μισητός κορωνοϊός

σε νέο κέρφιου μάς έχει βάλει.

Εδώ Λεμεσός, εδώ Λεμεσός,

της χαράς και του γλεντιού είμαστε η πόλη,

αλλά είμαστε επίσης, δυστυχώς,

πρώτοι και σε... κρούσματα στην Κύπρον όλη».

Με την ευκαιρία των Καρναβαλιών, θα πρέπει να πούμε ότι οι καλύτερες μεταμφιέσεις θα είναι... στη Βουλή, ενόψει των εκλογών του Μαΐου. Θα φορεθεί πολύ ο «Αρτεμάκης», ο «Κινέζος», η «Αθώα Περιστερά», ο «Δον Κιχώτης», ο «Ζορό», ο «Ρομπέν των Φτωχών», ο «Σαουδάραβας» κ.λπ.

Ειδικά για τους πολιτικούς αρχηγούς, η στήλη προτείνει λύσεις για το πώς να μεταμφιεστούν για τις Απόκριες:

-Ο Αβέρωφ να ντυθεί «Βατραχάνθρωπος», ώστε αν αποφασίσει να πάει... κολυμπώντας στη Γενεύη, να μπορεί να το κάνει πιο άνετα. Η άλλη επιλογή του είναι να μεταμφιεστεί σε «Κασσάνδρα» και να συνεχίσει τις δυσοίωνες προβλέψεις του.

-Ο Άντρος να ντυθεί «Ιανός». Με το ένα πρόσωπο να δείχνει υποστήριξη στον Πρόεδρο για τη συμμετοχή του στην Πενταμερή και με το άλλο να τον κατακεραυνώνει ως άρχοντα της διαφθοράς.

-Ο Νικόλας να μεταμφιεστεί σε «Οδυσσέα», τον ήρωα των Ομηρικών Επών, παραπέμποντας, βεβαίως, στον νεότερο Οδυσσέα, των... Ελεγκτικών Επών.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ