Τα ΔΗΣΑΚΕΛικά άστρα συντονίστηκαν: Επιβολή λύσης διά της τρομοκρατίας!

Η Κύπρος δεν θα γίνει κανονικό κράτος με τη διζωνική. Θα τουρκέψει! Η πολιτική τρομοκρατία, τα χρονοδιαγράμματα που θέτουν εκβιαστικά οι ΔΗΣΑΚΕΛικοί αστέρες καταδεικνύουν τη χρόνια ανεπάρκειά τους. Αυτή μεταφράζεται με εκφοβισμούς για επιβολή λύσης που δεν θα λύσει το Κυπριακό, αλλά θα διαλύσει και θα καταλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία

Όπως έστρωσε, έτσι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στην πενταμερή. Ήδη βρίσκεται ενώπιον τραγικού διλήμματος. Μεταβαίνει στην πενταμερή με μεθόδευση αγγλική και τουρκική. Θα βρεθεί ενώπιον τουρκικών εκβιασμών υπό την σπάθη των δύο κρατών ή, εν τη τουρκική… μεγαλοθυμία, της συνομοσπονδίας. Οι Τούρκοι είναι ξεκάθαροι: Δεν συζητούν διζωνική ομοσπονδία. Απαιτούν λύση δύο κρατών. Τι θα πράξει ο Πρόεδρος; Λέγει ότι αρνείται να ξεφύγει από το συμφωνημένο πλαίσιο της διζωνικής τερατουργίας. Οι Τούρκοι την απορρίπτουν. Επειδή επιμένουν, πώς θα αντιδράσει;

Θα αποχωρήσει από την πενταμερή; Τρέμει και στην ιδέα να του επιρρίψουν ευθύνες ότι… δεν θέλει λύση και, κατά το ΑΚΕΛ, θα γίνει ο Πρόεδρος της διχοτόμησης. Εξάλλου, ο αλαλάζων Αβέρωφ Νεοφύτου, τις τελευταίες ημέρες κυριολεκτικά αποχαλινώθηκε. Δεν άφησε ξένον πρέσβη που να μην τον συνάντησε, για να του εξηγήσει γιατί οι συνομιλίες και η επιδιωκόμενη λύση πρέπει να στηρίζονται στην τουρκοφρενή διζωνική.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βρίσκεται μεταξύ της τουρκικής σφύρας και του ΔΗΣΑΚΕΛικού άκμονος. Εκβιάζεται. Πιέζεται. Προειδοποιείται με δήθεν απώλεια του Βαρωσιού και με τον μπαμπούλα της διχοτόμησης. Τι θα πράξει; Έχει σχεδιάσει εναλλακτικά σχέδια Β’ και Γ’; Γνώριζε τις θέσεις Αβ. Νεοφύτου ότι για να απαλλαχτούμε, είπε, από την κατοχή, τις καταραμένες Συνθήκες του ’60, να πάρουμε τα Βαρώσια και την Μόρφου και να πετύχουμε δίκαιη διευθέτηση στο περιουσιακό, χρειάζεται να δώσουμε την πολιτική ισότητα στους Τούρκους; Ασφαλέστατα!

Η επί 15ήμερον εκκωφαντική σιωπή του υποβάλλει ότι εξαπέλυσε τον Αβερώφειο λαγό για να δει αντιδράσεις. Αλλ’ αυτός κυριολεκτικά αφηνίασε! Δεν περνά ημέρα χωρίς να τρομοκρατεί και να εκφοβίζει τους πολίτες πως, αν δεν επαναρχίσουν συνομιλίες στη βάση της διζωνικής, θα χάσουμε τα Βαρώσια και θα έχουμε διχοτόμηση. Πρόκειται για ανεκδιήγητη πολιτική εξαπάτηση και αδίστακτη πολιτική απατεωνιά! Ποιος τον διαβεβαίωσε ότι οι Τούρκοι, μόλις ενθυλακώσουν την πολιτική ισότητα, όπως αυτοί την εννοούν, θα αποσύρουν στρατεύματα, θα επιστρέψουν Βαρώσια και Μόρφου και άλλα κατεχόμενα και θα δεχτούν ρύθμιση του εδαφικού; Γιατί επιμένει στην πολιτική ισότητα και όχι στην ασφάλεια και στην αναίρεση των εγγυήσεων;

Ο λαλίστατος Αβέρωφ δεν απαντά! Όπως δεν απαντά στις επανειλημμένες δημόσιες προκλήσεις να πει, επιτέλους, ξεκάθαρα πού, πώς και πόσο η αγγλοτουρκοδιζωνική, της οποίας κατέστη ένθερμος προαγωγός, ταυτίζεται με τις αρχές και αξίες της ΕΕ, το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τη Χάρτα του ΟΗΕ. Αντ’ αυτών, την περ. Πέμπτη (4/3/2021) συναντήθηκε με τον άλλο διαπρύσιο κήρυκα της τουρκοδιζωνικής, Α. Κυπριανού, και αμέσως τα ΔΗΣΑΚΕΛικά άστρα συντονίστηκαν! «Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν, δεν έχουμε άλλα περιθώρια χρόνου να χάνουμε», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, και απαίτησε «να επιδείξουμε την απαραίτητη ευελιξία» (όπως δις απαίτησε και ο Εγγλέζος ΥπΕξ) για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

Πλέον δραματικός, ο Αβ. Νεοφύτου επέμεινε εκφοβιστικά στον χρονικό εκβιασμό: «Θα είμαστε καταραμένοι και από αυτήν τη γενιά και τις επόμενες, αν αφήσουμε δευτερεύοντα ζητήματα να μας εμποδίζουν να δούμε το μεγάλο ζήτημα του τόπου μας, που δεν έχουμε χρόνια μπροστά μας. Δεν έχουμε χρόνια, όσοι δεν το καταλαβαίνουν, άθελά τους δεν υπηρετούν αυτό που χρειάζεται σήμερα ο τόπος. Δεν μπορεί το Κυπριακό να περιμένει ούτε εξάμηνα, ούτε χρόνια, ούτε δεκαετίες». Και αμέσως η αισχρή επίθεση εναντίον όσων διαφωνούν με την πενταμερή και τη μεθοδευόμενη τουρκοποίηση διά της διζωνικής:

«Καταγράφω τις απόψεις για κινδύνους από την πενταμερή. Δεν το κατανοούν, αγαπητέ μου Άντρο, ότι, αν δεν πάμε στην πενταμερή, θα φορτωθούμε, πριν ξεκινήσει η διαδικασία, τη διχοτόμηση. Και θα χάσουμε και τα Βαρώσια». Ιδού ο γελοίος μπαμπούλας που επισείεται από έναν αδίστακτο πολιτικάντη, τακτικό επισκέπτη στην αγγλική πρεσβεία. Πρώτον, ο Αβέρωφ διαστρέφει τα γεγονότα για να παραπλανήσει. Η διχοτόμηση υπάρχει από το 1963-64. Δεύτερον, τα Βαρώσια χάθηκαν εδώ και χρόνια. Δεν ακούει τους Τούρκους ότι ουδέποτε θα τα επιστρέψουν αλλά θα τα αναπτύξουν; Τρίτον, ποιος τον έπεισε ότι θα μας τα επιστρέψουν; Ποιος; Οι Εγγλέζοι;

Οι πομφόλυγες Αβέρωφ εξακτινώνονται και στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας. Πώς; Όχι με μια σωτήρια στρατηγική στη διπλωματία, στην οικονομία, στην άμυνα, σε συμμαχίες αλλά μόνο «με ενότητα των πολιτικών δυνάμεων». Αυτών, δηλ., που κατέστρεψαν τον τόπο! Η Κύπρος, για να επανενωθεί, πρέπει πρώτα να απελευθερωθεί. Αυτό δεν θα επιτευχθεί διά της διζωνικής, την οποία τώρα ανεμίζουν ως την μοναδική παντιέρα τους, Αναστασιάδης, Αβέρωφ και Άντρος, αλλά με απόρριψή της και χάραξη μιας νέας στρατηγικής σωτηρίας, αντίστασης στον Τούρκο και απελευθέρωσης.

Η Κύπρος δεν θα γίνει κανονικό κράτος με τη διζωνική. Θα τουρκέψει! Η πολιτική τρομοκρατία, τα χρονοδιαγράμματα που θέτουν εκβιαστικά οι ΔΗΣΑΚΕΛικοί αστέρες καταδεικνύουν τη χρόνια ανεπάρκειά τους. Αυτή μεταφράζεται με εκφοβισμούς για επιβολή λύσης που δεν θα λύσει το Κυπριακό, αλλά θα διαλύσει και θα καταλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία, τον μόνο πανίσχυρο, διεθνή θώρακα που μας απέμεινε. Είναι θλιβεροί νεροκουβαλητές στον τουρκικό μύλο!