Παραπολιτικά

Άστα να πάνε... στον El Diablo

Μέχρι και η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με το... καταραμένο «El Diablo» και σε μακροσκελή ανακοίνωσή της κάλεσε το ΡΙΚ να το αποσύρει από τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Η στήλη πιστεύει ότι η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου θα έπρεπε να έχει την ακόλουθη μορφή:

«Ύπαγε οπίσω μου, El Diablo!

Με την επιλογήν του συγκεκριμένου τραγουδιού, το ΡΙΚ εκατάντησεν... Ραδιοσατανικόν Ίδρυμα Κύπρου. Το επηρεάζουν εωσφορικές δυνάμεις. Ή, καλύτερα, εωσφοΡΙΚές.

Παλαιότερα, οι εφημερίδες εδικαιολογούσαν τα λάθη τους αποδίδοντάς τα εις τον δαίμονα του τυπογραφείου. Το ΡΙΚ, πού θα αποδώσει το λάθος του; Εις τον δαίμονα... του πενταγράμμου; Αλλά ούτε και αυτό το έκαμεν. Δεν επαραδέχθηκεν το λάθος του και επιμένει να πάει συντροφιά με τον εξαποδώ εις την Γιουροβίζιον.

Τι έπρεπεν να κάμει το ΡΙΚ; Έπρεπεν να πει: ‘‘Απεταξάμην τον El Diablo και το τραγούδι του... πεταξάμην εις το πυρ το εξώτερον!’’.

Αυτήν ειδικά την περίοδον, αντί να έχομεν στραμμένην την προσοχήν μας εις τον ‘‘κακόν δαίμονα’’ της Κύπρου, τον Ερντογάν, ασχολούμεθα με τους Βελζεβούληδες της Γιουροβίζιον, ήμαρτόν Σου Κύριε!

Και διερωτώμεθα. Δεν υπήρχαν Κύπριοι να αναλάβουν να γράψουν ένα κυπριακόν τραγούδι και αναθέσαμε την σύνθεσίν του σε κάποιους ξένους που τους εφέραμεν από του... διαόλου την μάνα, που λέει και ο λαός;

Τέλος, ως Ιερά Σύνοδος, αναμένομεν από το ΡΙΚ να... διαολοστείλει το συγκεκριμένον σατανικόν άσμα, δια να ηρεμήσει και το σκανδαλισθέν χριστεπώνυμον πλήρωμα. Αμήν!».

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ