Η ΔΗΣΑΚΕΛική τρομολαγνεία αποθηριώνεται αλλά… κανένα σχέδιο Β’ σε πιθανό αδιέξοδο

Γιατί αποκρύπτουν ότι με τη διζωνική οι Έλληνες θα καταλήξουν σε κοινότητα υπό προδιαγεγραμμένη εξαφάνιση και τουρκοποίηση; Σε σχεδόν βέβαιο αδιέξοδο, όλοι αυτοί οι ορκισμένοι Αναν-ιστές, έχουν σχέδιο Β’; Τι θα πράξουν; Πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση νέων τουρκικών τετελεσμένων που προαναγγέλλονται; Πού και σε ποιους θα στηριχτούν; Τι θα πράξει η Ελλάδα; Πώς θα αντιμετωπίσουν την τουρκική αδιστακτότητα;

Ζούμε ημέρες του 2004! Οι εκβιασμοί, οι εκφοβισμοί και η πολιτική τρομοκρατία επιστρέφουν εν δυνάμει τώρα και με τους Αναν-ιστές της 1Cyprus. Οι πρωτοψάλτες της νέας πολιτικής τρομολαγνείας είναι, ξανά, πρώτος ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβ. Νεοφύτου, και από κοντά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Α. Κυπριανού. Ο ένας παίζει το κακόηχο άσμα της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού. Ο άλλος λικνίζεται σε τουρκικούς ρυθμούς υποταγής σε μία νέα τουρκοκρατία.

Αβέρωφ και Άντρος, με πρωτοφανή ασέβεια, διέγραψαν και ποδοπάτησαν την κυρίαρχη απόφαση του κυπριακού Ελληνισμού να απορρίψει το τερατούργημα Ανάν με το βροντερό και σωτήριο ΟΧΙ. Σε αυτήν την έκδηλα αντεθνική προσπάθεια υποδούλωσης του κυπριακού Ελληνισμού στον Τούρκο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δέσμιος και ευάλωτος, άλλοτε ψαλμωδεί μονότονα την πίστη του στην αντιευρωπαϊκή, ρατσιστική και αγγλοτουρκική διζωνική. Και άλλοτε επιχειρεί να εξαπατήσει τους πολίτες ότι αυτό το μόρφωμα δήθεν ταυτίζεται με το κοινοτικό κεκτημένο, με τις αρχές και αξίες επί των οποίων εδράζεται η ΕΕ και, τάχα, στηρίζεται στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στη Χάρτα του ΟΗΕ.

Ψεύδη! Απάτη! Παραπλάνηση! Ο μεν Αναστασιάδης σύρεται κυριολεκτικά στην πενταμερή για να εκβιαστεί και ενδεχομένως να υποκύψει στις τουρκικές αξιώσεις, διότι αυτό επιτάσσουν και τα συμφέροντα εταίρων μας. Θα αντισταθεί; Δεν φαίνεται να έχει πολλά περιθώρια, επειδή συνθλίβεται από τη μέγγενη της διαφθοράς, των χρυσών διαβατηρίων, της συνεχούς προσχώρησης σε τουρκικές θέσεις, και της υμνολογίας του προς τη διζωνική, η οποία οδηγεί αφεύκτως στην τουρκοποίηση και προτεκτορατοποίηση της Κύπρου.

Αφού οι Τούρκοι έχουν απορρίψει τη διζωνική ομοσπονδία και ο Πρόεδρος επιμένει στη διζωνική τερατουργία, δύο τινά ενδέχεται να συμβούν: Να προκληθεί αδιέξοδο ή, επειδή η πλευρά μας καίγεται για λύση, ο Αναστασιάδης να υποχωρήσει σε ενδιάμεση «λύση» χαλαρής ή αποκεντρωμένης ομοσπονδίας, η οποία συνεργεί στο ίδιο αποτέλεσμα: Δύο συνιστώντα κρατίδια διά της κατάλυσης και εξαφάνισης – όχι μετεξέλιξης, όπως παραπλανητικά λέγει ο Πρόεδρος – της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αν συνέβαινε αυτό, γιατί ο Αναστασιάδης δέχτηκε (1/12/2016) την τουρκική θέση για πενταμερή χωρίς την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Ως νομικός, ο Πρόεδρος όφειλε να γνωρίζει ότι, σε περίπτωση λύσης, η Κυπριακή Δημοκρατία, ως υποκείμενο Διεθνούς Δικαίου, θα υπογράψει και όχι οι δύο κοινότητες. Από την άλλη, είναι η ΔΗΣΑΚΕΛική ομοχειρία, η οποία κυριολεκτικά έχει αποθηριωθεί. Ο Αβ. Νεοφύτου, μετά από συνάντησή του - για πολλοστή φορά - με τον Εγγλέζο Αρμοστή, ανέλαβε τυμπανοκρουστικά να αναδείξει την πολιτική ισότητα ως την κυρίαρχη πτυχή του Κυπριακού.

Ως άλλος πολιτικός τρομοκράτης, πρώτα μας απείλησε πως, αν μέχρι τον Ιούνιο δεν βρούμε λύση, θα υποστούμε ένα καταστροφικό τσουνάμι. Αφού αλώνισε όλες τις ξένες πρεσβείες και τα τ/κ κόμματα, περιφέροντας την πολιτική ισότητα που «χρειάζεται» να δώσουμε στους Τούρκους, επιτέθηκε εναντίον του τέως πρέσβη, Τ. Τζιωνή, επειδή του χάλασε την τουρκοδιζωνική μανέστρα.

Την περ. Δευτέρα (5.4.2021), πάλι επέσεισε τον τρομοκρατικό μπαμπούλα: «Δεν έχουμε χρόνο πολύ. Ο χρόνος, δυστυχώς, για το Κυπριακό, έχει σχεδόν απόλυτα εξαντληθεί. Το κατανοούμε, γι’ αυτό κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν σε αυτήν την τελευταία προσπάθεια για το Κυπριακό, να έχει αίσιο τέλος». Πώς ο Αβ. Νεοφύτου ξέρει ότι «ο χρόνος εξαντλείται»; Ποιος ή ποιοι το υπέβαλαν; Και τι συγκεκριμένα κάνει «ό,τι είναι δυνατόν» ώστε να έχουμε αίσιο τέλος στο Κυπριακό; Αβερώφειος γρίφος!

Αλλ’ είναι και ο αυτάδελφός του, Άντρος. Την ίδια μέρα (5.4.2021), ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε τον Πρόεδρο «να καταθέσει προτάσεις στο θέμα των υδρογονανθράκων που, από τη μια, θα μας εξασφαλίζουν ως ελληνοκυπριακή πλευρά και, από την άλλη, να καθησυχάζουν τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας». Πώς εννοεί ο ΑΚΕΛικός… ποιητής τις «ανησυχίες» Τουρκίας και εγκαθέτων; Αυτό που ψαλμωδεί και ο Αβέρωφ και τώρα υποστηρίζουν και οι Αναν-ιστές της 1Cyprus: Ο αγωγός φυσικού αερίου να περνά από την Τουρκία, ώστε η εξάρτηση της Κύπρου, της οικονομίας και της επιβίωσής της να είναι σιδηροδέσμια στα κέφια των Τούρκων.

Αναστασιάδης, Αβέρωφ, Άντρος και η επανεμφανισθείσα Αναν-ική, αγγλοτουρκοδιζωνική ομοχειρία της 1Cyprus κόλλησαν στη διζωνική υμνωδία. Προκαλούνται ξανά. Γιατί αποφεύγουν να εξηγήσουν ότι η διζωνική ανωμαλία δεν έχει καμία σχέση και συνάρτηση προς τις αρχές και αξίες της ΕΕ, το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τη Χάρτα του ΟΗΕ; Γιατί ωραιοποιούν το τερατούργημα της διζωνικής αφού άριστα γνωρίζουν ότι καταλύει τον μόνο διεθνή και αναγνωρισμένο θώρακά μας, που είναι η Κυπριακή Δημοκρατία;

Γιατί αποκρύπτουν ότι με τη διζωνική οι Έλληνες θα καταλήξουν σε κοινότητα υπό προδιαγεγραμμένη εξαφάνιση και τουρκοποίηση; Σε σχεδόν βέβαιο αδιέξοδο, όλοι αυτοί οι ορκισμένοι Αναν-ιστές, έχουν σχέδιο Β’; Τι θα πράξουν; Πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση νέων τουρκικών τετελεσμένων που προαναγγέλλονται; Πού και σε ποιους θα στηριχτούν; Τι θα πράξει η Ελλάδα; Πώς θα αντιμετωπίσουν την τουρκική αδιστακτότητα; Άκρα του τάφου Αναστασιάδεια, Αβερώφεια, Αντρίκεια, σιωπή!