Παραπολιτικά

Η βεβαιότητα της αβεβαιότητας

Σε μια συνεχή αβεβαιότητα ζούμε εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

Αβεβαιότητα για το πότε θα βγούμε από τη δοκιμασία της πανδημίας.

Αβεβαιότητα για το αν το εμβόλιο που μας έκαναν ή θα μας κάνουν δεν θα μας προκαλέσει κανένα ανεπιθύμητο πρόβλημα.

Αβεβαιότητα για το αν το rapid test που μας έκαναν είναι απόλυτα αξιόπιστο.

Αβεβαιότητα για το αν αυτός που στέκεται δίπλα μας δεν είναι φορέας του κορωνοϊού, αφού πολλοί δεν δηλώνουν ότι είναι θετικοί και σεργιανίζουν εκεί έξω.

Αβεβαιότητα για το πόσο ακόμη θα ισχύουν τα απαγορευτικά μέτρα κατά της πανδημίας, αφού τώρα αμφισβητείται δικαστικώς η νομιμότητα και συνταγματικότητα των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας.

Αβεβαιότητα παντού, ακόμη και για τα... κρέατα που τρώμε, αφού ο Σύνδεσμος Κρεοπωλών ισχυρίζεται ότι δεν διεξάγονται οι αναγκαίοι έλεγχοι.

Αβεβαιότητα μέχρι και για τις νομοθεσίες που ψηφίζει η Βουλή, αφού εγκρίνει και νόμους που δεν μπορούν να εφαρμοστούν, όπως η πρόταση νόμου για καταβολή τέλους 0,4% στις αγοραπωλησίες ακινήτων, ώστε να στηριχθούν οικονομικά οι ιδιοκτήτες γης στα κατεχόμενα, και τελικά ανακάλυψαν ότι δεν πρόβλεψαν για το ποιος... θα εισπράττει ο τέλος.

Και όλα αυτά, βέβαια, μέσα στο γενικότερο κλίμα της αβεβαιότητας που επικρατεί για το πού βαδίζει το Κυπριακό, με την επικείμενη πενταμερή και τις επικίνδυνες μεθοδεύσεις της Τουρκίας.

Η μόνη βεβαιότητα είναι ότι θα συνεχίσουμε για πολύ ακόμη να ζούμε σε συνθήκες αβεβαιότητας...

ΜΠΟΞΕΡ