Παραπολιτικά

Πάσχα... μεταλλαγμένο;

«Αν δεν είμαστε προσεκτικοί, δεν θα κάνουμε Πάσχα», προειδοποίησε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης. Αμάν, κύριε Πέτρο μου! Δηλαδή, ο συνονόματός σας, μαθητής του Ιησού, όταν σε μερικές εβδομάδες θα προδώσει τρεις φορές τον Κύριό του πριν να λαλήσει ο πετεινός και μετανιωμένος θα κλαύσει πικρώς, θα το κάνει αυτό με πολύ λίγους (ή και καθόλου) πιστούς να παρακολουθούν διά ζώσης το δράμα του; Και γενικά όλη την Εβδομάδα των Παθών, θα την δούμε πάλι από τηλεοράσεως;

Σε τρεις εβδομάδες από σήμερα, θα έχουμε Πάσχα. Πέρσι το κάναμε κλεισμένοι εντελώς στο σπίτι και με απόλυτη απαγόρευση της παρουσίας πιστών στους ιερούς ναούς. Φέτος φαίνονται κάπως καλύτερα τα πράματα, αλλά κανένας δεν μπορεί να προβλέψει αν μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων θα μας αναγκάσει και πάλι να αφήσουμε τον Χριστό να αναστηθεί μόνος του κι εμείς να ψάλλουμε εκ του μακρόθεν:

«Χριστός Ανέστη εκ νεκρών

θανάτω θάνατον πατήσας

και τοις εν τοις... κρούσμασι

ζωήν χαρισάμενος».

Ας μαζέψουμε όση προσωπική υπευθυνότητα διαθέτει ο καθένας κι ας προσπαθήσουμε το επόμενο διάστημα να κρατήσουμε τον κορωνοϊό μακριά μας και μακριά από τους γύρω μας. Αν θέλετε να κάνετε Πάσχα στο χωριό, μη μαζεύεστε... «έναν χωρκόν» στο σπίτι, αυτήν την περίοδο, με συγγενείς και φίλους. Αν καίγεστε να δείτε οβελία να γυρίζει, σταματήστε να... γυρίζετε εδώ κι εκεί, και μάλιστα όταν είσαστε κρούσμα ή επαφή κρούσματος.

Ας κάνουμε ο καθένας αυτό που του αναλογεί, ώστε να μη μείνουμε κι αυτό το Πάσχα σε λοκντάουν. Αλλά, όπως βλέπω τα πράματα, η πιο αισιόδοξη πρόβλεψη είναι να κάνουμε... τζακ-ποτ τις ελπίδες μας και να τις μεταφέρουμε στην επόμενη μεγάλη μας γιορτή, το... Παναΰριν του Κατακλυσμού! Ή και τον Δεκαπενταύγουστο, για να είμαστε πιο σίγουροι.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ