Οι 1Cyprus, τα κόμματα και η αντιμετώπιση της προπαγάνδας τους

1cyp.JPG

Οι διάφοροι ηγέτες της 1Cyprus με τους διάφορους κομματικούς ταγούς τους μπήκαν δυναμικά στη «διαφώτιση» του κυπριακού λαού προκειμένου ν’ ανατρέψουν τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων της Κύπρου για ν’ αποδεχθεί μια λύση όπως τη θέλει η Τουρκία. Είναι ήδη γνωστές οι συγκλίσεις των συνομιλούντων Προέδρων, τέως και νυν της ΚΔ, και των Τ/Κ ηγετών. Συγκλίσεις που είναι αντίθετες με τις αρχές της Χάρτας του ΟΗΕ, τις αρχές της ΕΕ και που παραβιάζουν κατάφωρα τα θεμελιώδη δικαιώματα (οι κάτοικοι των χωρών της ΕΕ τα έχουν, ενώ οι Τούρκοι όχι). Δυστυχώς, από την ημέρα που κοινοποιήθηκαν οι συγκλίσεις, τα πολιτικά κόμματα εκτός των δυο μεγάλων (που είναι γνωστές οι θέσεις τους οι οποίες δεν απέχουν και πολύ από τους τουρκικούς στόχους), δεν τοποθετήθηκαν δυναμικά εναντίον, ούτε έκαναν ουσιαστικές ενέργειες για διαφώτιση του λαού και άγονται και φέρονται αδιαμαρτύρητα από τους ηγέτες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ. Η μετάβαση των ηγεσιών των εν λόγω κομμάτων και μόνο στις συνομιλίες, αυταπόδεικτα τις καθιστά συνεργούς. Ακατανόητο, πώς θα συμμετέχουν σε συνομιλίες με κύριο θέμα στην ατζέντα τη λύση της μορφής της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ), στην οποία είναι αντίθετοι;

Οι καιροί ου μενετοί και επιβάλλεται άμεσα να κινητοποιηθούν άνθρωποι ανιδιοτελείς, έντιμοι, ικανοί και σοβαροί για να αντιμετωπίσουν τις θέσεις του ΑΚΕΛ, του ΔΗΣΥ, και όλων των συνοδοιπόρων τους, προβάλλοντας θέσεις σοβαρές και τεκμηριωμένες χωρίς να παραθέτουν στείρα άρνηση.

Αυτοί οι άνθρωποι που θα ηγηθούν του αντιομοσπονδιακού χώρου πρέπει να καθορίσουν τον στόχο τους και να δημιουργήσουν μια στρατηγική, η οποία να εφαρμόσει τα μέσα της για να υλοποιήσει τους στόχους που θα θέσει. Παράλληλα η όλη ενέργεια αφενός θα είναι χρονοβόρος και αφετέρου υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα του ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται να είναι αιχμάλωτος του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ. Απ’ ό,τι διαφαίνεται, σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τα διάφορα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα είναι ευάλωτος, και με βάση τις θέσεις και ενέργειές του το 2004 στο Σχέδιο Ανάν, είναι ανοικτά υπέρ της ΔΔΟ.

Ένα άλλο σοβαρό εμπόδιο στους ανθρώπους του αντιδιζωνικού χώρου είναι η απόμακρη θέση των ελληνικών κομμάτων, καθώς επίσης και της Ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία, όπως και οι προηγούμενες, αντιμετωπίζει το Κυπριακό ως ένα βαρίδι. Το εμπόδιο αυτό πρέπει ν’ αρθεί και όλα τα ελληνικά κόμματα επιβάλλεται ν’ αναμειχθούν ενεργά στο Κυπριακό. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει οι Έλληνες της Κύπρου ν’ αφεθούν εκτός του εθνικού κορμού, γιατί αυτό θα είναι κατ’ ελάχιστον επιζήμιο.

Είναι η ώρα τα πολιτικά κόμματα ν’ αφήσουν κατά μέρος τις προσωπικές τους ατζέντες και να ασχοληθούν σοβαρά με το εθνικό θέμα.

Σήμερα γίνεται από μέρους των Βρετανών, πρωτίστως και των ελληνόφωνων οργάνων τους μια μεγάλη και καλά οργανωμένη επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου και προπαγάνδας με στόχο τον εκφοβισμό του λαού για να κάμψουν τη θέλησή του για αγώνα υπέρ των δικαίων του και προκειμένου να αποδεχθεί τη λύση ΔΔΟ που εξυπηρετεί την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα εκβιαστικά διλήμματα που θα τεθούν, δηλαδή, αφενός η λύση που επιθυμούν οι ξένοι να αποδεχθούν οι Έλληνες και αφετέρου μια επαχθέστερη λύση προκειμένου να απορριφθεί η δεύτερη και να γίνει αποδεχτή η πρώτη που θα είναι η ολιγότερο οδυνηρή.

Οι Έλληνες της Κύπρου πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστοι, άκαμπτοι σε κάθε ξενόφερτο σχέδιο, το οποίο οι ηγέτες τους θα αποδεχθούν, λόγω φοβικών συνδρόμων, εκβιασμών και εξαγοράς, πράγματα που τα έζησαν και στο παρελθόν, το 2004, και να τοποθετηθούν επί θέσεων αρχής, δικαίου θεμελιωδών δικαιωμάτων, ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ και των αρχών της ΕΕ.