Παραπολιτικά

Χαλλούμι Κύπρου και πάσης Υφηλίου

Μέγας ενθουσιασμός επικρατεί εν τη νήσω ημών, μετά τη δικαίωση του εθνικού μας χαλλουμιού, ύστερα από πολυετείς περιπέτειες και συνωμοσίες ξένων κύκλων, που επεδίωκαν να μας το φάνε και να γεμίσουν την υφήλιο με ψευδοχαλλούμια. Επιτέλους, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αναγνώρισαν το χαλλούμι ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Είναι πια αποκλειστικά δικό μας και δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει! Πάντα ήτανε δικό μας, δηλαδή, από τα βάθη των αιώνων, αλλά η κατοχύρωσή του ως ΠΟΠ ήταν αναγκαία, για να μην το επιβουλεύονται διάφορα... αππηητούρκα σε διεθνές επίπεδο.

Φαντάζομαι ότι τώρα ο ΔΗΣΥ θα φροντίσει να μεταφράσει σε ψήφους την... ΠΟΠ επιτυχία. Ήδη, ο Αβέρωφ αξιοποίησε αμέσως την απόφαση και έσπευσε σε κτηνοτροφική μονάδα παραγωγής γάλακτος, όπου περπάτησε ανάμεσα σε προβατάκια και κατσικάκια. Ασφαλώς, το μήνυμα που ήθελε να στείλει, ειδικά προς τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ ενόψει των εκλογών, ήταν το εξής: «Από αυτήν εδώ τη μάντρα, με την ευκαιρία της μεγάλης μας νίκης, σας απευθύνω έκκληση. Σας παρακαλώ, μείνετε στο... μαντρί μας και μοιραστείτε μαζί μας τα οφέλη της μεγάλης μας επιτυχίας»!

Πάνω στον οίστρο τους, ακόμα λίγο θα μας έψαλλαν και τον Εθνικό Ύμνο, προσαρμοσμένο αναλόγως:

«Σε γνωρίζω από τη... γεύση

χαλλουμιού τη φοβερή,

σε γνωρίζω από την όψη,

άσπρη και γαλακτερή»!

Μόλις καταλαγιάσουν οι χαλλουμικοί παιάνες, θα πρέπει όλοι να στρωθούν στη δουλειά για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της απόφασης των Βρυξελλών. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε πολλαπλασιασμό των εξαγωγών και θα πρέπει να υλοποιήσει με κάθε τρόπο αυτόν τον στόχο.

Οι δε τυροκόμοι καλούνται να ηρεμήσουν και να προσπαθήσουν να τα βρουν με τον Υπουργό Γεωργίας, σε κάποια συνάντηση, μεταξύ... τυρού και αχλαδίου. Ή, καλύτερα, μεταξύ τυρού και... χαλλουμίου!

Ταυτόχρονα με το χαλλούμι, κατοχυρώθηκε και το hellim για τους Τουρκοκύπριους. Είδατε, κύριε Φούλη μου; Μετά την «πολιτική ισότητα», δώσαμε στους Τουρκοκύπριους και την... «χαλλουμική ισότητα».

Άντε, επόμενος στόχος είναι να κατοχυρώσουμε και την Κυπριακή Δημοκρατία ως... Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ