Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Ο Ερντογάν γυρίζει δίσκο

Δύσκολες ώρες για τον σουλτάνο. Κατήντησε να εκλιπαρεί τους Τούρκους πολίτες να μεταφέρουν τα λεφτά τους (που δεν έχουν) και τον χρυσό τους (που δεν έχουν φυλαγμένο) στις τράπεζες, μπας και σωθεί η τουρκική οικονομία, η οποία καταρρέει παταγωδώς με τους αδέξιους και πέρα από κάθε οικονομική λογική χειρισμούς του. Αφού ξόδεψε αλύπητα για να φτιάξει αεροπλανοφόρα, να αγοράσει ρωσικούς πυραύλους, να αποκτήσει τρία-τέσσερα γεωτρύπανα, να χτίσει λευκά παλάτια των χιλίων δωματίων και εξοχικά παλάτια, αυτός που χρηματοδότησε αφειδώς τζιχαντιστές σε άλλες χώρες, αυτός, λοιπόν, ο big spender γυρίζει δίσκο ανάμεσα στους πολίτες, για να γεμίσει τα άδεια ταμεία.

Ο ισλαμοφασίστας, που βρίσκεται στριμωγμένος από πολλές πλευρές, συνεχίζει στο μεταξύ την επιχείρηση γοητείας προς τους Ευρωπαίους, για να δείξει ότι τάχα διακατέχεται από καλή θέληση για βελτίωση των ευρωτουρκικών σχέσεων. Για να φανταστείτε, έστειλε μέχρι και συγχαρητήριο μήνυμα στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης εναντίον... των Τούρκων! Τέτοια διπλωματική αβρότητα ο Ταγίπ.

Και ενώ ανάμεσα στους Ευρωπαίους βρίσκει ακόμη κάποιους που ανέχονται τις δικτατορικές του μεθόδους στο εσωτερικό της Τουρκίας και την επιθετικότητά του στο εξωτερικό, το αντίθετο συμβαίνει με τους Αμερικανούς. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξακολουθεί να τον αγνοεί και να μην του τηλεφωνεί. Πού καιρός που όποτε είχε σεκλέτια ο Ερντογάν, έπαιρνε τηλέφωνο τον κολλητό του, τον Τραμπούκο, ο οποίος τσακιζόταν να του κάνει τα θελήματά του.

Και για να επανέλθουμε στην αρχή του κειμένου, με τα κεσάτια του σουλτάνου, θα πρέπει να πούμε ότι όσο πιο μπατίρης γίνεται, τόσο και πιο επικίνδυνος αποδεικνύεται. Διότι πολύ πιθανόν να θελήσει να καλύψει τις οικονομικές του τρύπες, βγάζοντας άλλες... τρύπες στις υφαλοκρηπίδες των γειτόνων του...

ΜΠΟΞΕΡ

Υποστηρίξτε τη