Συλλάβετε τους υποκινητές, κ. Αρχηγέ της Αστυνομίας

Με έκπληξη, αλλά και αγανάκτηση η κυπριακή κοινωνία παρατηρεί τον τελευταίο καιρό διάφορες ομάδες, που αυτοχρίζονται με ποικίλους εύηχους χαρακτηρισμούς, να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενες πότε για τη διαφθορά, πότε για τα μέτρα κατά της πανδημίας, πότε για την οργάνωση της άμυνας του κράτους έναντι της εισβολής λαθρομεταναστών, πότε για τη δήθεν αστυνομική βία. Αψηφώντας τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, περιφρονώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που συμμορφώνονται με τα μέτρα συμβάλλοντας στον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι τύποι αυτοί εμφανίζονται να προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο τόπος.

Το συνονθύλευμα αυτό αμφισβητεί τη νομιμότητα του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου και της κυβέρνησής του. Αμφισβητεί τους νόμους, τις αποφάσεις και τα μέτρα που οι πολιτειακές Αρχές νόμιμα και δημοκρατικά χρησιμοποιούν για να βγάλουν τον λαό από τα τεράστια προβλήματα και δυσκολίες που επέφερε η πανδημία.

Το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι ο ετερόκλητος αυτός όχλος, που επέλεξε το εύηχο όνομα «Ως δαμέ», βρίσκει συμπαραστάτες και προστάτες κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Το ΑΚΕΛ, το μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης, εμφανίζεται προασπιστής της κίνησης αυτής και υποδαυλίζει τις δραστηριότητές της σε βάρος του νόμιμου κράτους. Σε καιρό καραντίνας και αυστηρών περιορισμών, το ΑΚΕΛ με δηλώσεις και πράξεις υποκινεί τέτοιες εκδηλώσεις, που υποσκάπτουν τις συντονισμένες προσπάθειες της Κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και επάνοδο στην ομαλότητα. Ομοίως το ΑΚΕΛ απροκάλυπτα βγαίνει μπροστά υπερασπιζόμενο τη λαθρομετανάστευση, που έχει καταντήσει μάστιγα για τον τόπο. Η διά σχεδίου προώθηση από την Τουρκία και τον Ερντογάν, λαθρομεταναστών στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Με βάση αδιάψευστα στοιχεία, η Κύπρος δέχεται, αναλογικά, τον μεγαλύτερο αριθμό λαθρομεταναστών. Οργανωμένα και με απώτερο σκοπό την αλλοίωση του δημογραφικού και στις ελεύθερες περιοχές, οι Τούρκοι προωθούν χιλιάδες αλλοδαπούς, φορτώνοντας στο κράτος, εκτός των άλλων, και ασήκωτο οικονομικό κόστος. Είναι αρκετό να δει κανείς τη σύνθεση του μπουλουκιών που φτάνουν σχεδόν καθημερινά στις ελεύθερες περιοχές, για να ανιχνεύσει τα τουρκικά σχέδια. Έφηβοι και νέοι οι περισσότεροι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την κατάλληλη στιγμή θα χρησιμοποιηθούν από τους εχθρούς μας σαν Πέμπτη Φάλαγγα. Θα αξιοποιηθούν για να αλώσουν εκ των έσω την Κύπρο, αφού δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ανάμεσά τους κυριαρχούν οι τζιχαντιστές. Κι όμως αυτήν την κατάσταση, η ηγεσία του ΑΚΕΛ επιλέγει να την συντηρεί, να την ενθαρρύνει και να την υποστηρίζει με κάθε μέσο. Και το ερώτημα είναι, αφού οι κύριοι του κόμματος εμφανίζονται τόσο φιλάνθρωποι και ανθρωπιστές, μπορούν να μας πουν πόσους από αυτούς τους δυστυχείς έχουν φιλοξενήσει στο σπίτι τους για να απαλύνουν τον πόνο και να περιορίσουν τις κακουχίες που υφίστανται; Αλήθεια, μπορεί ο κ. Άντρος Κυπριανού να μας δώσει μιαν απάντηση;

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όπως στο απροχώρητο έφτασε και η οργή του κόσμου με την προκλητική στάση του ΑΚΕΛ. Του κόμματος που για μερικές χούφτες ψήφων επιλέγει να επιφέρει πισώπλατες μαχαιριές στο κορμί της Κύπρου μας. Ώς πότε θα τους ανεχόμαστε; Ως πότε η Κυβέρνηση θα σιωπά; Έφτασε η ώρα των αποκαλύψεων, των δράσεων και των αντιδράσεων. Για να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Και για να μπορέσει το κράτος απρόσκοπτα να συνεχίσει το έργο του για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων από τα οποία υποφέρει ο λαός.