Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

ΟΗΕ: Χαμηλά βάζουν τον πήχη για την άτυπη πενταμερή

Οι προσδοκίες για την άτυπη πενταμερή συνάντηση της Γενεύης είναι πολύ χαμηλές. Δημοσίευμα «Bloomberg» για εργοδότηση της Τζέιν Χολ Λουτ στην SHELL.

Με στόχο τη διασφάλιση της συναίνεσης των πλευρών ότι από την άτυπη πενταμερή στη Γενεύη θα συμφωνηθεί ένα κείμενο που στο ελάχιστο θα διασφαλίζει τη συνέχιση της προσπάθειας, αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο το Σάββατο, η σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο συναντήσεις την Κυριακή, στις 9:30 το πρωί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στις 230 το απόγευμα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, πριν αναχωρήσει τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι προσδοκίες για την άτυπη πενταμερή συνάντηση της Γενεύης είναι πολύ χαμηλές. Σύμφωνα με το «ΚΥΠΕ», διπλωμάτης χώρας μέλους του Σ.Α., κατά την ενημέρωση που έγινε σε μόνιμα μέλη από την συνεργάτη του ΓΓ του ΟΗΕ, μετά την επιστροφή της από την Κύπρου, ανέφερε πως η κ. Λουτ είπε πως «δεν αναμένει πολλά πράγματα, καθώς καμία από τις πλευρές δεν μετακινήθηκε από τις απόψεις της».

Το πρόγραμμα της άτυπης πενταμερούς έχει ήδη σταλεί στους συμμετέχοντες από την κ. Λουτ. Ξεκινά με δείπνο που παραθέτει ο Γενικός Γραμματέας στις αντιπροσωπείες και την επόμενη μέρα με την άτυπη διάσκεψη. Θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις και ξανά διάσκεψη.

Σε ερώτημά μας προς αξιωματούχο του ΟΗΕ αναφορικά με δημοσίευμα του πρακτορείου «Bloomberg» για εκλογή της κ. Λουτ μετά την 19η Μαΐου, ως μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ενεργειακού κολοσσού SHELL, διευκρινίστηκε ότι θα συνεχίσει κανονικά τα καθήκοντά της, καθώς η εργασία της στον ΟΗΕ είναι μερικής απασχολήσεως. Ήδη είναι μέλος διοικητικού συμβουλίου σε δύο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες.

Υποστηρίξτε τη