«Αμάν πια, κύριε πρόεδρε… Η υπομονή έχει τα όριά της!»

Ως γνωστόν, το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου του 2020, το γιουσουφάκι του παντοκράτορα Πασά-Αφέντη της Ανατολικής Μεσογείου, κύριος Ερσίν Τατάρ, «εκλέχθηκε πρόεδρος» της κατεχόμενης Κύπρου.

Με λίγα λόγια, σε ένα ΠΑΡΑΝΟΜΟ κράτος διεξήχθησαν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ εκλογές και, με ψήφους ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ξενόφερτων ψηφοφόρων, ο κύριος Τατάρ ανακηρύχθηκε νέος ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ πρόεδρος!

Κι εμείς πώς αντιδράσαμε;

Ο Πρόεδρός μας, αντί να καταγγείλει τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ εκλογές, στις οποίες κατά το πλείστον συμμετείχαν φανατικοί ισλαμιστές μουσουλμάνοι της μαντίλας, οι οποίοι παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο (έγκλημα πολέμου) κουβαλήθηκαν στην κατεχόμενη Κύπρο λαφυραγωγώντας και κάνοντας πλιάτσικο στις περιουσίες μας, αντί λοιπόν να καταγγείλει την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ των Τούρκων, ο Πρόεδρός μας πήρε τηλέφωνο τη σφουγγαρίστρα του Ταγίπ Ερντογάν… για να τον συγχαρεί!

Κι ο λόγος;

Για να εισπράξουμε και πάλι τα διαπιστευτήρια του «καλού παιδιού». Και, επιπλέον, για να διασώσουμε τις συνομιλίες, οι οποίες προσδοκούμε πως θα μας οδηγήσουν σε μια «ισορροπημένη» και «δίκαιη» λύση του κυπριακού προβλήματος. Τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Και όταν κάποιοι «γερο-κοτζιάκαροι» σαν του λόγου μου γκρινιάζουν πως η λύση ΔΔΟ που τόσο επίμονα επιζητούμε δεν πρόκειται να φέρει την «άνοιξη» αλλά αντίθετα θα μας οδηγήσει σε νέες περιπέτειες… σε μια νέα καταστροφική κατρακύλα και στον αφανισμό της Ρωμιοσύνης από την Κύπρο, το επιχείρημα που προβάλλουν ο Πρόεδρος της εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας και οι αρχηγοί των τριών μεγάλων κομμάτων είναι πως…

Τη λύση «Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας» την υποστηρίζει σύσσωμη η Διεθνής Κοινότητα. Τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρώπη και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Και πως αν τολμήσουμε να ξεστρατίσουμε από τη θέση αυτή… θα πέσει φωτιά και θα μας κάψει!

Τώρα, δεν είμαι ο Αϊνστάιν κι ούτε θέλω να υποστηρίξω πως το «νιονιό» μου κόβει καλύτερα από το δικό τους. Μια λάμπα κάηκε στην κουζίνα του σπιτιού μας και έξι μήνες δεν είχαμε φως, γιατί δεν είμαι άξιος να αντικαταστήσω μια καμένη λάμπα με μια καινούρια! Χρειάστηκε να έρθει ηλεκτρολόγος για να δούμε «το φως το αληθινό»…

Διερωτώμαι, όμως. Πέρασε ποτέ από το μυαλό των «φωστήρων» που μας κυβερνούν, πως ο λόγος που σύσσωμος ο πλανήτης υποστηρίζει την λύση μιας «Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας» είναι επειδή… εμείς τους το ζητήσαμε; Πως το επίσημα αναγνωρισμένο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας αυτήν τη λύση επιζητεί εδώ και 47 χρόνια;

Αναρωτήθηκαν ποτές πως ο «πρόεδρος» Τατάρ… η «Βόρεια Κύπρος»… οι «δημοκρατικές» εκλογές στα κατεχόμενα εδάφη μας… οι εγκάθετοι «ψηφοφόροι»… κ.λπ. είναι όλα ΠΑΡΑΝΟΜΑ; Πως αν αυτό που η Κυβέρνησή μας επιζητούσε δεν ήταν μια ακανθώδης και δυσεπίλυτη λύση, αλλά η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Κύπρου… πως πάλι σύσσωμη η Διεθνής Κοινότητα θα μας υποστήριζε; Και ξέρετε γιατί θα μας υποστήριζαν κύριοι βαρόνοι της εξουσίας που με την κοντόφθαλμη πολιτική σας οδηγήσατε την Κύπρο στο σκότος το εξώτερον;

Επειδή τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας έχουν υποχρέωση να υποστηρίξουν τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και τα ψηφίσματα του Οργανισμού.

Αξιοποιώντας λοιπόν τα ψηφίσματα των ΗΕ που ζητούν από την Τουρκία να επιστρέψει την Αμμόχωστο στους νόμιμους κατοίκους της, την απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από το νησί, την αποχώρηση των παράνομων εποίκων (έγκλημα πολέμου) κ.λπ. κ.λπ., να ζητήσουμε και εμείς την τήρηση των ψηφισμάτων των Η.Ε. και την πλήρη αποχώρηση των Τούρκων εισβολέων από την πατρίδα μας…

Όταν η Τουρκία με τσαμπουκά και θράσος χιλίων γαϊδάρων κατηγορηματικά απορρίπτει τη λύση ΔΔΟ, και ετσιθελικά επιμένει σε λύση δύο κρατών παρεκκλίνοντας από τους όρους εντολής του Γενικού Γραμματέα, τα ψηφίσματα των Η.Ε. και το Διεθνές Δίκιο χωρίς να φοβάται πως θα την «μαλώσουν», εμείς γιατί «τρέμουμε» πως θα μας «κατσαδιάσουν;» Πως θα μας στήσουν στα έξη μέτρα και θα μας εκτελέσουν;

Το ΔΙΚΙΟ μας ζητάμε!

Επαναλαμβάνω: τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας έχουν υποχρέωση να υποστηρίξουν τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και τα ψηφίσματα του οργανισμού. Έτσι, όπως τώρα σύσσωμη η Διεθνής κοινότητα υποστηρίζει τη λύση ΔΔΟ, θα ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ και πάλι να υποστηρίξει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας επειδή ακριβώς στηρίζονται στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΙΟ!

Η περιοχή μας εδώ και λίγα χρόνια σείεται πάνω σε κινούμενη άμμο. Οι ισορροπίες ανατρέπονται καθημερινά και η ισχύς της Τουρκίας στην περιοχή μας έχει περιοριστεί. Οι σχέσεις της με την άλλη «υπερδύναμη» της περιοχής μας, το Ισραήλ, έχουν πάει κατά διαόλου. Το ίδιο συμβαίνει με τις σχέσεις της με τη Συρία, την Αίγυπτο, το Ιράκ, την Αρμενία, την Ελλάδα και τη Γαλλία. Ακόμα και οι «φίλοι» του Σουλτάνου στη Λιβύη, του ζήτησαν να μαζέψει τους πληρωμένους δολοφόνους του, να «σηκώσει άγκυρα» από τη χώρα τους, και να πάρει τους μισθοφόρους του στην Άκυρα να προσέχουν το παλάτι του!

Η οικονομία της Τουρκίας μέρα με την μέρα οδηγείται στα Τάρταρα… Την πολιτική του «εκκρεμούς» με την οποία χρόνια εκβίαζε τη Δύση, φοβερίζοντας Αμερική και ΝΑΤΟ πως θα στραφεί προς Ρωσία μεριά «αν δεν»… δεν βρίσκεται πια στα χέρια της Τουρκίας αλλά στα χέρια της Αμερικής. Η αναβάθμιση των σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα, η στρατιωτική βάση στη Σούδα της Κρήτης, η υποβάθμιση του Ιντζιρλίκ, η υποστήριξη και παρουσία της στη δημιουργία του East-Med κ.α. δεν είναι τυχαία. Στέλνουν ένα σαφές μήνυμα προς τη «σύμμαχο» Τουρκία, πως αν συνεχίσει να «ερωτοτροπεί» με τον Πούτιν … «θα της τραβήξουν το αφτί»!

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της ταλαίπωρης Κυπριακής Δημοκρατίας. Πού πάτε και πάλι ξυπόλυτος στ’ αγκάθια; Δεν συνειδητοποιείτε πως με την εμμονή σας να παίζετε το στημένο παιχνίδι των Τούρκων και της «Φόρεϊν… Οχιάς» των Άγγλων, κάθε φορά που τρέχετε στις συνομιλίες στην ουσία αναβαθμίζετε το status του ψευδοκράτους, δίνετε πλατφόρμα στον ΠΑΡΑΝΟΜΟ ηγέτη των Τουρκοκυπρίων να προβάλλει τις αντίνομες απαιτήσεις του και ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΕ τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να αναζητεί να βρει μια «μέση λύση» λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ απαιτήσεις των Τούρκων; Τι να σου κάνει ο άνθρωπος; Αυτή είναι η δουλειά του!

Επιμένοντας να αποδεχθούμε μια «ξεχειλωμένη» λύση, η οποία δεν στηρίζεται σε δημοκρατικές αξίες και στο Διεθνές Δίκιο, στην ουσία ζητάμε από τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρώπη και την Διεθνή Κοινότητα που μας υποστηρίζει, να παραβεί τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και τα ψηφίσματα του Οργανισμού και να «παρανομήσει», υποστηρίζοντας μια λύση βασισμένη στο «απαρτχάιντ». Όχι γιατί το επιθυμεί, αλλά γιατί εμείς το ζητάμε!

I rest my case!

Επαναλαμβάνω! Μια λάμπα κάηκε στην κουζίνα του σπιτιού μας και έξι μήνες δεν είχαμε φως. Ποιος είμαι εγώ τώρα να ισχυρίζομαι πως είμαι πιο μυαλωμένος από τους πολιτικούς μας… Καλά κάνω να σταματήσω να γκρινιάζω. Να πάρω κάνα valium να μου περάσει η νευρική κρίση και το αμόκ που με πιάνει κάθε φορά που βλέπω τους κύριους Αβέρωφ και Κυπριανού στην τηλεόραση να μας «συμβουλεύουν» τι πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε τον τόπο.

Επιπλέον έχω δουλειά. Πρέπει να πάρω τον υδραυλικό μας. Τρεις μέρες τώρα στάζει το καζανάκι στο αποχωρητήριο. Προσπάθησα, βέβαια, να το φτιάξω. Το μόνο που κατάφερα είναι να τα κάνω Γης Μαδιάμ! Πλημύρισε το μπάνιο με νερά… Πιο ανάξιο άνθρωπο από εμένα δεν έχει πλάσει η οικουμένη. Όντως είμαι άχρηστος… Να σκεφτείτε πως την τελευταία φορά που μέτρησαν το I.Q. μου ανακάλυψαν πως είναι δεν είναι, ένα-δυο νούμερα πιο πάνω από αυτό της μπάμιας!

Παρ’ όλα αυτά, ο θρασύτατος «γερο-κοτζιάκαρος» Σιδεράς έχει την αναίδεια να πιστεύει πως είναι πιο μυαλωμένος και πιο ανοιχτομάτης από τους πολιτικούς μας. Γι’ αυτό και θέλησε να πολιτευτεί. Ας όψεται το «έμφραγμα» όμως! Αν δεν τον πατούσε στον κάλο η Μοίρα, σε λίγες μέρες θα βρισκόταν στη Βουλή. Θα έστηνε τους κύριους Αβέρωφ, Κυπριανού και Παπαδόπουλο στον τοίχο και θα τους τα έψαλε ένα χεράκι! Γλίτωσαν όμως «οι τυχεροί… οι τυχεροί» όπως λέει σ’ ένα στίχο της η Σώτια Τσώτου.

Τώρα για να λέμε και του στραβού το δίκιο. Μέσα στα πολλά «στραβά» που λέει ο Πρόεδρός μας, μέσα μέσα λέει και καμιά σοβαρή κουβέντα. Όπως αυτή που είπε στο βρακοζώνι του Πασά πως «η υπομονή έχει τα όριά της», όταν ο κύριος Τατάρ μεταξύ άλλων ανέφερε πως… «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρόσβαλε τους Τ/κ αποκαλώντας τους ‘πολίτες’ της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Κύριε Πρόεδρε… συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Κάποιος επιτέλους πρέπει να κλείσει το στόμα του αυθαδόστομου Τατάρ και να του τρίψει την γλώσσα με κοκκινοπίπερο. Αμάν πια, κύριε Πρόεδρε!

«Η υπομονή έχει τα όριά της»!

*Συγγραφέας, Συνθέτης, Παραγωγός & Σκηνοθέτης, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος του συνδέσμου «Χάρισμα», Μέλος της UNESCO τεχνών, λόγου και επιστημών Ελλάδος, Επίτιμος Καθηγητής