Παραπολιτικά

Πάσο διά πάσαν νόσον και πάσαν... καφετερίαν

Έχετε κολλήσει κορωνοϊό; Α, ρε τυχεράκηδες! Θα μπορείτε πλέον να απολαύσετε την μπυρίτσα σας σε παμπ ή το σουβλάκι σας σε ταβέρνα χωρίς να σας ενοχλήσει κανένας. Αν έχετε περάσει και από τη ΜΕΘ, ακόμη καλύτερα. Θα μπορείτε απενοχοποιημένα να... ΜΕΘύσετε! Αυτήν την ευχέρεια σάς δίνει το κορωνοπάσο (Coronapass), που έχει καθιερώσει το Υπουργείο Υγείας. Με βάση την απόφαση αυτή, σε χώρους συγχρωτισμού θα πρέπει απαραιτήτως είτε να έχεις μαζί σου πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος PCR ή rapid τεστ 72 ωρών, είτε να έχεις εμβολιασθεί τουλάχιστον με τη μία δόση εμβολίου και να έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες από τον εμβολιασμό ή να έχεις νοσήσει με κορωνοϊό τους τελευταίους τρεις μήνες.

Αμαρτία μου εξομολογημένη, αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτό το κορωνοπάσο, μάλλον... κορωνοχάος θα προκαλέσει τελικά.

Μέχρι και στις κηδείες θα απαιτείται η προσκόμιση Coronapass. Ο μόνος που δεν θα χρειάζεται τέτοιο πάσο θα είναι ο μακαρίτης.

Και πώς θα εισέλθει ο πιστός στη Βασιλεία των Ουρανών, όταν δεν μπορεί ούτε στην εκκλησία να εισέλθει εάν δεν διαθέτει κορωνοπάσο;

Οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, που προσδοκούν πλέον σε πελάτες οι οποίοι θα διαθέτουν το Coronapass, θα πρέπει να απευθύνουν στο κοινό τέτοιες εκκλήσεις: «Σας παρακαλούμε, εμβολιασθείτε, για να κάνετε και στις δικές μας επιχειρήσεις καμιά οικονομική... ένεση»!

Κάποιοι, πάντως, κήρυξαν κιόλας επανάσταση κατά του νέου μέτρου. Μόνο που αντί να φωνάζουν το γνωστό επαναστατικό No Pasaran, φωνάζουν... No Coronopassaran!

Υπάρχουν και εκείνοι που διαμαρτύρονται θεωρώντας ότι το Coronapass είναι μια έμμεση επιβολή εμβολιασμού. Από την άποψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μπορεί να έχουν δίκαιο. Αλλά αν οι παραπονούμενοι συμπατριώτες μας δεν έχουν πεισθεί ακόμη για τα ευεργετήματα του εμβολιασμού, τότε ας μη μεμψιμοιρούν που μένουν έξω από τους χώρους εστίασης, τις εκκλησίες, τις υπεραγορές, τα mall, τα γήπεδα κ.λπ.

Εκείνο, ωστόσο, που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί. Δεν νοείται να ζητάς από τους πολίτες κορωνοπάσο και οι εμβολιασμοί να προχωρούν με το... πάσο τους.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ