Παραπολιτικά

Ψυχίατροι…

Με το δίκαιό του διερωτάται ο αγαπητός Σάββας Ιακωβίδης στο πρόσφατο άρθρο του 10.5.2021 στη Σημερινή: «Αθήνα - Λευκωσία δεν κατάλαβαν τις γεωπολιτικές αλλαγές στην περιοχή μας;» και ως τουρκοφρενείς είναι έτοιμες να προβούν και σε άλλες παραχωρήσεις. Και θα προβούν σε διεθνή διαφώτιση! Για ποιο πράγμα, μα για να πείσουν για την πίστη και αφοσίωσή τους στη βρετανο-τουρκική ΔΔΟ!!!

Στις 6/3/2011, ο Σ. Ιακωβίδης είχε δημοσιεύσει μια συνέντευξη από τον καθηγητή Παναγιώτη Ήφαιστο, στην οποία ο τελευταίος είπε το χαρακτηριστικό «ένας πολιτικός ψυχίατρος να μας εξηγήσει τι σημαίνει διζωνική-δικοινοτική δύο ισότιμων συνιστώντων κρατιδίων… Αν εισέλθουμε μέσα στο τρελοκομείο της διζωνικής, τότε όλοι σύντομα θα βρεθούμε σε πλήρη σύγκρουση και δεν θα έλθει κάποιος καλοκάγαθος Αλλάχ να διαιτητεύσει αλλά ο τουρκικός στρατός».

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/interviews/360777

Σήμερα, υποστηρίζοντας μαζοχιστικά τη βρετανο-τουρκική ΔΔΟ, κατήντησαν τελικά όλοι τους τουρκοφρενείς μέσα στο τρελοκομείο της! Δεν χρειαζόμαστε πλέον πολιτικό ψυχίατρο να μας την εξηγήσει, αυτό το κάνει το μαγειρείο του Φόρεϊν Όφις, που την εμπνεύστηκε μαζί με τους Τούρκους από το 1956/57 (βλέπε Ντόμινικ Ράαμπ). Σήμερα χρειαζόμαστε ψυχίατρους να εξηγήσουν ακριβώς τη στάση των δικών μας. Και αυτό μου θύμισε το εξής:

Κάποτε, τη δεκαετία του 1930, όταν άρχισε η πρώτη μετανάστευση στο ΗΒ από την Κύπρο, οι του Υπ. Εσωτερικών στο Λονδίνο, όταν είδαν από κοντά τη συμπεριφορά τους κ.λπ, εισηγήθηκαν οι άνθρωποι ότι χρειαζόντουσαν… ψυχίατρους (!) να εξηγήσουν τη νοοτροπία τους!

Ένα σχεδόν αιώνα αργότερα η εισήγηση εκείνη προβάλλει απαραίτητη στην ίδια την Κύπρο…

Φανούλα Αργυρού