Στις φλέβες του Φίλιππου δεν κυλούσε ούτε μια σταγόνα αίμα ελληνικό!

Πολλές φορές διερωτώμαι τι να είναι αυτό που κάνει εκατομμύρια ανθρώπους να ανέχονται, να τιμούν, ενίοτε και να υποκλίνονται και να προσκυνούν ωσάν να είναι δούλοι, τις οικογένειες των βασιλιάδων που ζουν εις βάρος τους μέσα σε παλάτια-φρούρια, αποκομμένοι από τους κοινούς θνητούς και τα καθημερινά τους προβλήματα. Βασιλικές οικογένειες σε πολλές χώρες της Ευρώπης και αλλού που ζουν σε βάρος των λαών τους χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν και μάλιστα σε δημοκρατικές (κατ’ επίφασιν μάλλον) χώρες στον 21ον αιώνα που υποτίθεται ο κόσμος ξύπνησε! Κακά τα ψέματα, Δημοκρατία και Μοναρχία σε οποιαδήποτε μορφή της [Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία (τέτοιο πολίτευμα είχε η Ελλάδα), Ομοσπονδιακή Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, Συνταγματική Μοναρχία, και Απόλυτη Μοναρχία)] είναι δύο έννοιες που δεν συναντώνται πουθενά.

Εξωφρενικά ενοχλητικό είναι επίσης όλο αυτό το κακό που συμβαίνει με τη μεγάλη δημοσιότητα που δίνεται για τα θέματα που απασχολούν τις βασιλικές οικογένειες. Και δεν αναφέρομαι στα μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου μόνο, όπου στρέφεται τελευταία το ενδιαφέρον λόγω των γνωστών γεγονότων. Δυστυχώς, αυτή η απαράδεκτη νοοτροπία επικρατεί και στα έντυπα και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, σχεδόν παγκοσμίως (εκεί που φυσικά οι άνθρωποι είναι χορτάτοι, διότι εκεί που οι άνθρωποι πεινούν, έχουν σοβαρότερα θέματα να τους απασχολήσουν), που μεταδίδουν τα βασιλικά τερτίπια και καμώματα και μάλιστα πάντα με όλες τους τις «ανατριχιαστικές» λεπτομέρειες…

Για τη μεγάλη θλίψη της Ελισάβετ, της μακροβιότερης βασίλισσας στον κόσμο (ανέβηκε στον θρόνο το 1952). Για τα μαύρα ρούχα της, το μαύρο καπέλο που έκρυβε το πρόσωπό της, τα δάκρυά της και πάει λέγοντας… Δεν γιόρτασε τα 95α γενέθλιά της φέτος (γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926) η βασίλισσα, μας ενημέρωσε η ελληνική δημόσια τηλεόραση στην καθημερινή ροή ειδήσεων από το παλάτι της! Για τους πρωτομάρτυρες ήρωες της Ε.Ο.Κ.Α., όμως, τον Μιχαήλ Καραολή και τον Ανδρέα Δημητρίου, που οδηγήθηκαν στην αγχόνη με εντολή της Ελισάβετ, δεν βρήκε ούτε μια λέξη για να πει η δημόσια ελληνική τηλεόραση στις 10 Μαΐου, την ημέρα του απαγχονισμού τους. Δεν αναφέρομαι στην ιδιωτική τηλεόραση, διότι αυτή έχασε προ πολλού τον προσανατολισμό της!

Διαβάζουμε στο HELLAS JOURNAL στις 10/04/2021: «Με όλον τον σεβασμό στον νεκρό, προκαλούν κακή εντύπωση οι πολύ θετικές αντιδράσεις, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, για τον θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ… Ο σύζυγος της κ. Ελισάβετ, δεν κούνησε το δακτυλάκι του για να βοηθήσει τη Γενέτειρα. Ούτε ως Έλλην σύζυγος προσπάθησε να την επηρεάσει την κ. Ελισάβετ όταν της ζητήθηκε να χαρίσει τη ζωή στον μεγάλο μας ήρωα, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, επειδή στην πραγματικότητα ήταν ένα παιδί. Είχε καλή δικαιολογία η Βασίλισσα για να το κάνει. Αλλά αρνήθηκε…».

Και δεν είναι μόνο ο Παλληκαρίδης που απαγχονίσθηκε με υπογραφή της κ. Ελισάβετ ασφαλώς. Είναι και άλλοι οκτώ λεβεντονιοί, όλοι τους νέοι, ο Παναγίδης μάλιστα μόλις είκοσι τριών ετών άφησε πίσω του σύζυγο και τρία μικρά παιδιά! Καραολής, Δημητρίου, Ζάκος, Μιχαήλ, Πατάτσος, Κουτσόφτας, Παναγίδης, Μαυρομάτης και Παλληκαρίδης, οδηγήθηκαν στην αγχόνη (την τελευταία υπογραφή στη θανατική καταδίκη τους την έβαζε η βασίλισσα Ελισάβετ) και θάφτηκαν μες στα άγρια μεσάνυκτα κρυφά και συνωμοτικά μέσα στις φυλακές τους, μάλιστα δε πριν τους κρεμάσουν τους υπέβαλλαν σε φρικτά βασανιστήρια! Με τις μάνες τους να εκλιπαρούν να πάρουν τις σορούς των παιδιών τους για να τα κηδέψουν όπως αρμόζει σε Έλληνες Ορθοδόξους! Και για τούτα τα εγκλήματά της δεν ζήτησε ποτέ της έστω μιαν απλή συγγνώμη η φλεγματική βασίλισσα!

Σεβασμός μόνο στον νεκρό Φίλιππο, λοιπόν. Όπως σε κάθε νεκρό. Κανένας σεβασμός στον «Έλληνα» Φίλιππο! Στις φλέβες του Φίλιππου δεν κυλούσε ούτε μια σταγόνα αίμα ελληνικό! Το δήλωσε επανειλημμένως άλλωστε και ο ίδιος σε δημοσιογράφους. Δανός δήλωνε ο Φίλιππος και όχι Έλληνας! Μόνο μία φορά που στριμώχθηκε, επέλεξε την αινιγματική απάντηση «είμαι Έλληνας, αλλά…», χωρίς να διευκρινίσει τα συναισθήματά του για τη γενέτειρά του… Καιρός να σοβαρευτούμε, επιτέλους! Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έκανε ποτέ του το παραμικρό για να βοηθήσει την Ελλάδα!

Υστερόγραφο: Ανάρπαστες οι πολυθρόνες που κάθισαν η Μέγκαν Μαρκλ και ο Χάρι - Φρενίτιδα μετά τη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρι, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί και ως το τηλεοπτικό γεγονός για το 2021 (έως τώρα). Για την οποία Μέγκαν και Χάρι εισέπραξαν μερικά εκατομμύρια! Οι πολυθρόνες πωλούνται προς 554 δολάρια το σετ! Τέτοιοι που είμαστε, καλά μας κάνουν τελικά! «Άρτον και θεάματα*»!

*Κατά τον Γιουβενάλη, διάσημο Ρωμαίο σατυρικό ποιητή, ο αυτοκράτορας προσέφερε στον λαό σιτάρι (ψωμί) και θεάματα στο αμφιθέατρο με σκοπό να τους αποσπά από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.