Παραπολιτικά

Κυπριακές μαϊμούδες

Στην κυπριακή ζούγκλα ανέκαθεν αφθονούσαν οι μαϊμούδες. Γι’ αυτό οι ιθαγενείς δεν εντυπωσιάστηκαν με τις νέες μαϊμούδες που έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες ημέρες. Μιλάμε για το απολυτήριο-μαϊμού και το πτυχίο-μαϊμού του παραιτηθέντος Επιτρόπου Εθελοντισμού, Γιάννη Γιαννάκη, τα rapid tests-μαϊμού που κάποιοι επεχείρησαν να ρίξουν στην κυπριακή ζούγκλα για να τα κάνουν οι αχάμπαροι ιθαγενείς, και τα κυβερνητικά έγγραφα-μαϊμού που κυκλοφόρησαν κάποιοι για να εξασφαλίσουν «χρυσά διαβατήρια».

Στην πρώτη περίπτωση, ψάχνει η Αστυνομία για τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων από τον παραιτηθέντα Επίτροπο, ενώ, όπως ήταν αναμενόμενο, προκλήθηκε και νέα ανάφλεξη στο πολιτικό σκηνικό, με την αντιπολίτευση να διαπομπεύει την κυβέρνηση και την κυβέρνηση να απαντά ότι το απολυτήριο-μαϊμού είχε γίνει αποδεκτό από τη συγκυβέρνηση ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ.

Στη δεύτερη περίπτωση, μόλις γλιτώσαμε από τεστ-μαϊμού, τα οποία θα πληρώναμε με 1,8 εκατομμύριο ευρώ. Και αυτήν την υπόθεση διερευνά η Αστυνομία, ύστερα από καταγγελία στελεχών του Υπουργείου Υγείας. Αν αποδειχθεί ότι τα rapid tests ήταν ακατάλληλα, το πρόβλημα δεν θα ήταν που θα πληρώναμε άδικα δύο σχεδόν εκατομμύρια ευρώ. Το πρόβλημα θα ήταν αν είχαμε και αποτελέσματα-μαϊμού από τις μπατονέτες στη μύτη, με αποτέλεσμα κάποιοι που θα ήταν θετικοί να εμφανίζονταν ως αρνητικοί.

Στην τρίτη περίπτωση, το Κακουργιοδικείο, που θα συνεδριάσει στη Λάρνακα στις 24 Ιουνίου, θα έχει ενώπιόν του την πρώτη ποινική υπόθεση που αφορά κατ’ εξαίρεσιν πολιτογραφήσεις αλλοδαπών. Η υπόθεση αφορά πολιτογράφηση ατόμου από το Ιράν, που έλαβε την κυπριακή υπηκοότητα με έγγραφα-μαϊμού, για να μην αποκαλυφθεί ότι ήταν καταζητούμενος στο εξωτερικό.

Κι εκεί που ήμουν έτοιμος να κλείσω το κείμενο, εντόπισα ακόμη μια περίπτωση. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, είχαμε και... αδελφό-μαϊμού! Κάποιος, λέει, παρίστανε... τον αδελφό του με πλαστά έγγραφα και εξασφάλισε 383.0000. Τον έστειλε στη φυλακή το Ανώτατο Δικαστήριο για τέσσερα χρόνια.

Με τόσες μαϊμούδες να τριγυρνάνε στη ζούγκλα μας, δεν έχετε (πάλι) την αίσθηση ότι είμαστε η πιο... αφρικανική χώρα στην Ευρώπη;

ΜΠΟΞΕΡ