Παραπολιτικά

Οι πολιτικοί σιώπησαν, μιλά ο λαός

Έκλεισε η αυλαία της προεκλογικής περιόδου και ανοίγει σήμερα το... παραβάν των εκλογικών κέντρων. Οι πρωταγωνιστές των... πολιτικο-θεατρικών παραστάσεων, που παρακολουθούσαμε εδώ και καιρό, έχουν αποσυρθεί στα παρασκήνια και περιμένουν την... κριτική των παραστάσεών τους από το κυρίαρχο κοινό.

Ήρθε, λοιπόν, και πάλι η ώρα του κυρίαρχου (έστω και αδιάφορου) λαού. Οι πολιτικοί μίλησαν ήδη και μάλιστα μίλησαν πολύ περισσότερο απ’ όσο οι ψηφοφόροι ήθελαν να τους μιλήσουν. Τώρα ήρθε η στιγμή να μιλήσει και η κάλπη. Σήμερα είναι η μέρα του λαού, ο οποίος μάλλον άκουσε βερεσέ όλα αυτά που του ξεφούρνισαν τα κόμματα, τα οποία του υποσχέθηκαν λύσεις για όλα του τα προβλήματα, ακόμα και για εκείνα που δεν... υπάρχουν. Με τέτοια που άκουγε ο πολίτης όλο αυτό το διάστημα, σήμερα θα πάει να ψηφίσει με το εξής κριτήριο: Όχι ποιος υποψήφιος του έχει υποσχεθεί περισσότερα, αλλά ποιος τον έχει... κοροϊδέψει λιγότερο.

Για να λέμε την αλήθεια, βέβαια, και οι ψηφοφόροι μιμούνται τους υποψήφιους βουλευτές σε... υποσχέσεις. Σκόρπισαν και οι ψηφοφόροι αφειδώς υποσχέσεις σε περισσότερους του ενός υποψηφίους ότι σίγουρα θα τους ψηφίσουν, καλυπτόμενοι πίσω από το γεγονός ότι κανένας δεν θα μπορεί να επιβεβαιώσει ποιο κόμμα θα ψηφίσουν και ποιους υποψηφίους θα σταυρώσουν τη στιγμή που θα βρεθούν μόνοι τους πίσω από το παραβάν. Έτσι είναι. Έμαθαν να παίζουν και οι πολίτες το... παιχνίδι της πολιτικής.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ