Παραπολιτικά

Όταν το eleven έγινε 19

Παραιτήθηκε... εθελοντικά (για να μην παυθεί υποχρεωτικά) ο Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιάννης Γιαννάκη. Δεν είχε και άλλη επιλογή, μετά τις καταγγελίες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για πιθανή πλαστογραφία του απολυτηρίου Λυκείου και του πτυχίου Πανεπιστημίου, με τα οποία είχε προσληφθεί στον Οργανισμό Νεολαίας, απ’ όπου αποσπάσθηκε και διορίσθηκε το 2013 από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη Επίτροπος Εθελοντισμού. Κοιτάζεις την εικόνα του πλαστογραφημένου απολυτηρίου όπως δημοσιεύθηκε και δεν πιστεύεις τα μάτια σου. Ρε, μα είναι δυνατόν; Τόση προχειρότητα και τσαπατσουλιά; Να γράφει ολογράφως eleven και δίπλα το αντίστοιχο αριθμητικό να έχει παραποιηθεί σε... 19; Και αυτό να γίνεται σε όλους σχεδόν τους βαθμούς του απολυτηρίου; Αυτό δεν ήταν πλαστογραφία. Γελοιογραφία ήταν.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχασαν το κελεπούρι που τους ήρθε ουρανοκατέβατο (ή καλύτερα... Οδυσσοκατέβατο) λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Χλεύασαν ιδιαίτερα την αρχική υπόσχεση του Προέδρου Αναστασιάδη, όταν εξελέγη, ότι θα διόριζε τους άριστους των αρίστων και θυμήθηκαν όλους τους «άριστους» που κατέληξαν στη φυλακή. Από πλευράς Κυβέρνησης θυμήθηκαν ότι το συγκεκριμένο απολυτήριο-μαϊμού είχε εγκριθεί επί διακυβέρνησης ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ, το 2007.

Από μιαν άποψη, ο Γιάννης Γιαννάκη, κομματικό στέλεχος του Συναγερμού, ήταν ένα είδος... Μάκη, σαν αυτόν για τον οποίο συζητούν όλοι το τελευταίο διάστημα. Κατάφερε να... επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτός τον διόρισε Επίτροπο.

Ρε παιδί μου, αποδεικνύεται ότι έχουνε πολλή πέραση οι πλαστογραφίες και πλαστοπροσωπίες στην μπανανία μας. Μπορούν να σε βοηθήσουν να πάρεις ένα χρυσό διαβατήριο, ή μια... χρυσοπληρωμένη δημόσια θέση.

Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος συγκάλεσε την περασμένη εβδομάδα έκτακτη σύσκεψη των υπουργών του, των επιτρόπων, των συμβούλων και γενικά των συνεργατών του, τους κοίταξε με δημμένο φρύδι και τους είπε: «Ελπίζω να μεν μου επιφυλάσσει τζιαι κανένας άλλος παρόμοιαν έκπληξιν. Να μου το πει τζιαι να παραιτηθεί τωρά, πριν να φκει ο Οδυσσέας τζιαι να το αποκαλύψει μιαν ημέραν πριν τες εκλογές»!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ