Αναλύσεις

"Πράσινο" για νέες χαλαρώσεις

Παρουσία φιλάθλων σε αγώνες όλων των αθλημάτων – Αύξηση σε 10 των ατόμων ανά τραπέζι σε χώρους εστίασης

Μετά από εισήγηση του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρία την παρουσία φιλάθλων στους αγώνες όλων των αθλημάτων στο 50% της πληρότητας των γηπέδων, με ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Η είσοδος στο γήπεδο θα επιτρέπεται μόνο εφόσον πληρείται μια από τις πιο κάτω προϋποθέσεις:

  1. Άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα είτε με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson είτε και με τις δύο δόσεις εντός από τα αδειοδοτημένα εμβόλια της Moderna, της AstraZeneca ή της Pfizer/BioNTech.
  2. Άτομα που κατέχουν πιστοποιητικό με αρνητικό αποτέλεσμα από PCR ή rapid test, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 24 ωρών πριν την έναρξη του αγώνα.
  3. Άτομα που έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες και κατέχουν βεβαίωση ανάρρωσης που δίνεται από το Υπουργείο Υγείας.

Η πιο πάνω απόφαση θα τυγχάνει τακτικής αξιολόγησης, με πρόθεση για αύξηση του επιτρεπόμενου ποσοστού φιλάθλων σταδιακά, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν.

Επιπρόσθετα, και δεδομένης της βελτίωσης των επιδημιολογικών δεικτών, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την αύξηση του αριθμού προσώπων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης σε 10 άτομα ανά τραπέζι. Η εν λόγω απόφαση θα ρυθμιστεί με Διάταγμα και θα τεθεί σε εφαρμογή με την έκδοση του Διατάγματος.