Υγεία

Στο 61,3% το ποσοστό εμβολιασμένων με την 1η δόση

Στο 41,9% έφτασε το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων

Μιά ανάσα πιο κοντά στην πολυπόθητη ανοσία βρίσκεται η χώρα μας, αφού το ποσοστό των εμβολιασμένων που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του Covid-19, έφτασε το 61, 3%. Την ίδια ώρα το ποσοστό των συμπολιτών μας που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχήμα έφτασε το 41,9%.

Μέχρι τις 16/06/2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 728,458 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 439,561 αφορούν εμβολιασμούς με την 1η δόση και οι 288,897 αφορούν το σύνολο της 2ης δόσης.

Τα εν λόγω στοιχεία μασ επιτρέπουν να ασιοδοξούμε ως προς την επίτευξη του στόχου που τέθηκε από το Υπουργείο Υγείας για εμβολιασμό του 65% του πληθυσσμού τουλάχιστον με την 1η δόση μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι από αύριο, Παρασκευή, 18 Ιουνίου, οπότε και η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει για όλα τα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, θα παραμείνει ανοικτή μέχρι να εξαντληθούν τα ραντεβού που θα διατεθούν για εμβολιασμό σε Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν παγκύπρια. Περαιτέρω, πρόθεση είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προστίθενται ραντεβού με τα διαθέσιμα εμβόλια που θα παραλαμβάνονται.

Σε προηγούμενες ανακοινώσεις του, το αρμόδιο Υπουργείο προέτρεπε όλους τους πολίτες να συμβάλουν στο τεράστιο εγχείρημα που είναι σε εξέλιξη για τον εμβολιασμό όσο το δυνατό μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού, θωρακίζοντας έτσι ολόκληρη την κοινωνία. Παράλληλα, προειδοποιούσε πως ο υπερβολικός εφησυχασμός είναι αυτή την περίοδο ο μεγαλύτερος εχθρός μας στη μάχη που εξακολουθούμε να δίνουμε ενάντια στον ιό και μπορεί να φέρει ανατροπή στην επιδημιολογική εικόνα και καθυστέρηση στην ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα.