Παραπολιτικά

Η ινδική κόμπρα ανάμεσά μας

Καλά, δεν ανησυχούν οι ανεμβολίαστοι, βλέποντας ότι η συντριπτική πλειονότητα των νέων κρουσμάτων αφορά ανεμβολίαστους; Δεν τους τρομάζει η ινδική μετάλλαξη, η οποία επιτίθεται ύπουλα σαν δηλητηριώδης ινδική κόμπρα; Αν δεν τρομάξουν όλοι αυτοί, οι εκ πεποιθήσεως αντιεμβολιαστές και οι εξ αμελείας ή αδιαφορίας ανεμβολίαστοι, με την επικίνδυνη κλιμάκωση της πανδημίας την οποία προκαλεί η ινδική μετάλλαξη, δεν ξέρω κι εγώ αν υπάρχει κάτι άλλο που θα τους πείσει να πάνε να κάνουνε το εμβόλιο. Απλώς, σε κάποιο στάδιο, ελπίζεται ότι θα συνειδητοποιήσουν ότι μέσα στο... στάδιο (της μάππας) βρίσκονται μόνον εμβολιασμένοι για να πανηγυρίσουν τη νίκη της ομάδας τους, ενώ οι ανεμβολίαστοι παρακολουθούν απ’ έξω. Η φυσική παρουσία στο γήπεδο είναι ένα καλό κίνητρο, για τις νεαρές ιδιαίτερα ηλικίες, ώστε να προχωρήσουν σε εμβολιασμό. Και είναι αξιέπαινη η κίνηση ποδοσφαιρικών σωματείων να εμβολιάσουν ενώπιον της κάμερας ποδοσφαιριστές τους, ενθαρρύνοντας και τους φιλάθλους να κάνουν το ίδιο.

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια πολύ ανησυχητική επιβράδυνση στο πρόγραμμα εμβολιασμών, αφού εξακολουθεί να παρουσιάζεται διστακτικότητα σε αρκετούς πολίτες να κάνουν το εμβόλιο. Όμως το εμβόλιο είναι (αποδεδειγμένα στην πράξη, σε παγκόσμιο επίπεδο) η καλύτερη προσφερόμενη μέθοδος για προστασία από την καταραμένη πανδημία. Και την ίδια ώρα έχουμε, ως παραδείγματα προς αποφυγήν, αρκετές περιπτώσεις αρνητών του εμβολίου που έχασαν τη ζωή τους, επειδή ακριβώς απέφυγαν να εφοδιαστούν με τη συγκεκριμένη ασπίδα προστασίας.

Ήδη, το τελευταίο διάστημα, εμφανίζονται αυξημένα κρούσματα και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ποια τροπή είναι δυνατόν να πάρουν ξαφνικά. Με τις νέες χαλαρώσεις που ισχύουν, αφού πλέον τα έχουμε ανοίξει όλα, τα κέντρα διασκέδασης, τους γάμους, τα πάρτι, τα αεροδρόμια, και με μια γενικότερη αμεριμνησία και αδιαφορία που επικρατεί, δεν θα είναι και τόσο δύσκολο για τις επιθετικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού να μας ξανακλείσουν στα καταφύγιά μας. Ή, μάλλον, να κλείσουν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους, διότι οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κινούνται και να... λικνίζονται πιο ελεύθερα.

ΜΠΟΞΕΡ