Υγεία

Κύπρος: Απλοποίηση κριτηρίων εισόδου για εμβολιασμένους Ουκρανούς

Δεν θα χρειάζονται τεστ ή καραντίνα όσοι εμβολιάστηκαν με εμβόλια εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ή το κινεζικό Sinopharm.

Από την 1η Ιουλίου η Κύπρος δεν θα απαιτεί αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό, ούτε αυτοπεριορισμό, για εμβολιασμένους ταξιδιώτες από την Ουκρανία.

Αυτά αναφέρονται σε ανάρτηση της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Facebook, την οποία επικαλείται η ουκρανική ιστοσελίδα «UkrInform».

«Από την 1η Ιουλίου 2021, εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του Covid-19 που φθάνουν στην Κύπρο από την Ουκρανία, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, θα εξαιρούνται από την υποχρέωση εργαστηριακών δοκιμών και αυτο-απομόνωσης/καραντίνας», αναφέρει η ανακοίνωση.

cyuk.JPG

Οι Ουκρανοί τουρίστες πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

- Να έχουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού που εκδόθηκε από την Ουκρανία

- Να είναι εμβολιασμένοι με ένα από τα εμβόλια που εγκρίθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (Pfizer/BioNtech, AstraZeneca, Moderna, Jansseen) ή με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, ή με το κινεζικό Sinopharm (BBIBP COVID-19) από τις 21 Μαΐου και να έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό σχήμα.

Η Κύπρος άνοιξε τα σύνορά της σε όλους τους ταξιδιώτες από Ουκρανία από την 1η Απριλίου 2021, καταλήγει το δημοσίευμα της «UkrInform».