Παραπολιτικά

Ναι σε πρωτοβουλίες, αλλά για απελευθέρωση!

«Θέμα χρόνου είναι με μαθηματική ακρίβεια πότε θα οδηγηθούμε στην οριστική διχοτόμηση, εάν δεν γίνει κατορθωτό η Τουρκία να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες αξιώσεις και να επιστρέψει στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης, ανέφερε σε δηλώσεις του στη Χλώρακα της επαρχίας Πάφου ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι χρειάζεται ν’ αναλάβουμε πρωτοβουλίες» (Sigmalive, 20.6.2021).

Ναι, κύριε Κυπριανού και συνοδοιπόροι, η Κύπρος (Κυπριακή Δημοκρατία) χρειάζεται επειγόντως «πρωτοβουλίες». Αλλά πρωτοβουλίες για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ από τις δύο βάρβαρες τουρκικές εισβολές και συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του εδάφους της από το 1974. Όχι «πρωτοβουλίες» για τσιμέντωμα των τετελεσμένων με την τρισκατάρατη βρετανο-τουρκική δι-κοινοτική, δι-ζωνική ομοσπονδία, που είναι η ραχοκοκκαλιά για όλες τις τουρκικές επιδιώξεις από το 1956... Και για τη διχοτόμηση. Και, κυρίως, όχι «πρωτοβουλίες» καθ’ υπόδειξιν του Βρετανού Υπάτου Αρμοστή στη Λευκωσία, ή και της Αμερικανικής Πρεσβείας ή της Ρωσικής Πρεσβείας, οι οποίες συνοδοιπορούν με τους penholders Βρετανούς στην υποστήριξη της ΔΔΟ!

Πρωτοβουλίες γνήσιες από ΕΜΑΣ, ναι. Έστω και για πρώτη φορά. Που να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των νομίμων πολιτών της ΚΔ. Του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ για ελευθερία και δικαιοσύνη, τις Συμβάσεις της Γενεύης του 1949 κ.ά., όχι για οριστική διχοτόμηση ή πλήρη τουρκοποίηση της πατρίδας μας μέσω της ΔΔΟ…

Φανούλα Αργυρού