Παραπολιτικά

Ο παπάς με το βιτριόλι

Έχουνε ξεφύγει οι αδελφοί μας εν Ελλάδι. Δεν πρόλαβε ο κόσμος να συνέλθει από τη φρικιαστική δολοφονία της 20χρονης από τον πιλότο σύζυγό της, και ξεπετάχτηκε μια άλλη πρωτοφανής υπόθεση. Ένας 37χρονος ιερέας έριξε καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες κατά τη διάρκεια Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη. Ο δράστης, που αντιμετώπιζε κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών (είχε συλληφθεί το 2018 να κρύβει στα ράσα του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης), όταν αντιλήφθηκε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα. Και μάλιστα στην αρχή νόμιζαν ότι τους ράντιζε... με αγιασμό!

Λόγω της ανάμειξης του ιερέα με τα ναρκωτικά, υποψιάζομαι ότι σε κάποιες θείες λειτουργίες, αντί να θυμιατίζει με λιβάνι, θυμιάτιζε... με «χόρτο» και όταν οι πιστοί επέστρεφαν στα σπίτια τους ήτανε μαστουρωμένοι. Προφανώς είχε και μαρξιστικές ιδέες ο συγκεκριμένος παπάς. Είχε ακούσει για την μαρξιστική θεωρία ότι «η θρησκεία είναι το όπιο του λαού», κάπου τα μπέρδεψε στο μυαλό του και εφάρμοσε δική του θεωρία: «Το όπιο είναι η θρησκεία του λαού»!

Ήτανε όνομα και μη χωριό ο 37χρονος ιερέας. Έδερνε τους πιστούς, προφανώς με τη λογική «το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο». Επίσης δανειζόταν χρήματα από ηλικιωμένους του χωριού και δεν τα επέστρεφε, θεωρώντας ότι «ο έχων δύο ευρώ, να δίνει το ένα στον ιερέα», ενώ έβρισε και τον ψάλτη την ώρα της λειτουργίας (πάλι καλά που δεν τον βάρεσε στο κεφάλι με το δισκοπότηρο).

Αλλά, βεβαίως, η εγκληματική ενέργειά του να ρίξει βιτριόλι στους Μητροπολίτες ήτανε το αποκορύφωμα.

Ο Θεός να φυλάει τον κόσμο από τέτοιους ιερωμένους. Όπως και από κάποιους ιεράρχες, οι οποίοι μπορεί μεν να μη ρίχνουν καυστικό υγρό, αλλά χρησιμοποιούν... «βιτριολικές» ομιλίες και δηλώσεις εναντίον όσων δεν ασπάζονται τις δικές τους ιδέες και κοσμοθεωρίες.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ