Παραπολιτικά

Υπεράνω όλων η εικόνα

Απλή αγνή απορία, μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. Δηλαδή τώρα που έφυγε η Έμιλυ Γιολίτη, η εικόνα της Κυβέρνησης έγινε εκθαμβωτικά καλύτερη; Διαθέτει περισσότερη αίγλη; Αναπτερώνει τις ελπίδες των πολιτών ότι με τον ανασχηματισμό η Κυβέρνηση θα βαδίσει με σταθερότερα και αποτελεσματικότερα βήματα «προς το μέλλον»;

Πάντως, εκείνο που εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το ξήλωμα της επικοινωνιακής ομάδας του Προεδρικού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας, και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, απήλθον. Οι δύο τελευταίοι βολεύθηκαν (ο ένας ως νέος Επίτροπος Πολίτη και ο άλλος στο Υπουργείο Εξωτερικών). Για τον κ. Κούσιο δεν ξέρουμε, αλλά ακούστηκε η πληροφορία ότι πιθανόν να προορίζεται για πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

Εν πάση περιπτώσει, η αλλαγή της επικοινωνιακής ομάδας (Μάριος Πελεκάνος νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισσινού αναπληρώτρια εκπρόσωπος και Αντρέας Ιωσήφ διευθυντής Γραφείου Τύπου του Προέδρου) αποτελεί και μια απόδειξη της σημασίας που αποδίδει ο Νίκος Αναστασιάδης στην εικόνα της Κυβέρνησής του.

Αυτό φαίνεται να είναι και το βασικό του μέλημα, αν κρίνουμε και από όσα ανέφερε στην εύγλωττη δήλωσή της η παραιτηθείσα Υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη, στην οποία ο Πρόεδρος καταλόγισε ότι με την παρουσία της στο υπουργικό σχήμα έπληττε την εικόνα της Κυβέρνησης αλλά και τη δική του. Θυμίζουμε ότι η κ. Γιολίτη υπέδειξε στον Πρόεδρο ότι δεν είναι εκείνη που έπληξε την εικόνα του, αλλά ότι η ίδια υπέστη βαρύ κόστος λόγω της συμμετοχής της σε μια κυβέρνηση διαφθοράς.

Δεν ξέρουμε αν οι νέοι υπουργοί που διόρισε ο Πρόεδρος επιλέχθηκαν με κριτήριο την προεδρική εικόνα. Βεβαίως, αν ο Νίκαρος ενδιαφέρεται τόσο έντονα για την εικόνα του, θα πρέπει κάποια στιγμή να κοιταχτεί ο ίδιος στον καθρέφτη και να μην αναθέτει σε άλλους να του περιγράφουν μιαν εξωραϊσμένη εικόνα που απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Θα πρέπει κάποιοι συνεργάτες του (ίσως ο Φούλης) να του πούνε την σκληρή πραγματικότητα. Ότι... «ο βασιλιάς είναι γυμνός», αλλά δεν το έχει καταλάβει ακόμα. Ή, για να το θέσω διαφορετικά, χωρίς τον Αδάμο Αδάμου στην Κυβέρνηση, ο «βασιλιάς» έμεινε εν... αδαμιαία περιβολή.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ