Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Ουρές από οχήματα προς τα κατεχόμενα στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου

Άνοιξαν στις 06:00 τα οδοφράγματα για διακίνηση από και προς τα κατεχόμενα, με εξαίρεση το σημείο διέλευσης της οδού Λήδρας, που άνοιξε στις 08:00.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες του «SigmaLive», στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου στη Λευκωσία, καταγράφεται αυξημένη κίνηση, με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρές από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε το SigmaLive από το πρωί ήρθαν στις ελεύθερες περιοχές 55 άτομα από τα σκλαβωμένα μας μέρη, ενώ από τις ελεύθερες περιοχές πέρασαν προς τα κατεχόμενα 125 άτομα. 

Υπενθυμίζεται, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, η διέλευση από και προς τα κατεχόμενα γίνεται με την προσκόμιση αρνητικού πιστοποιητικού ύστερα από εξέταση PCR ή rapid τεστ αντιγόνου, το οποίο πρέπει να είναι σε έντυπη μορφή και σε γλώσσα κατανοητή στην άλλη κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων και των Αγγλικών, όσον αφορά το όνομα του διερχόμενου προσώπου, μαζί με αριθμό ταυτότητα ή διαβατηρίου.

160b9d30727b6c[1].jpg

Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, δικαίωμα διακίνησης θα έχουν όλοι οι Κύπριοι (Ε/κ και Τ/κ) πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, Ευρωπαίοι πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, που είναι υπήκοοι τρίτων χωρών, νοουμένου ότι θα συνοδεύονται από τον πολίτη της ΕΕ, υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) και μέλη των οικογενειών τους, που κατέχουν άδειες διαμονής της Δημοκρατίας και υπήκοοι τρίτων χωρών που κατέχουν άδειες διαμονής της Δημοκρατίας.

160b9d3176c13f[1].jpg

Επίσης δικαίωμα διακίνησης θα έχουν υπήκοοι τρίτων χωρών που που διαθέτουν κυπριακή θεώρηση (90 μέρες), υπήκοοι τρίτων χωρών που ανήκουν στον κατάλογο των χωρών που δεν θέλουν θεώρηση (90 μέρες) (περιλαμβάνονται και υπήκοοι του ΗΒ που δεν κατέχουν άδειες διαμονής της Δημοκρατίας), υπήκοοι τρίτων χωρών που κατέχουν άδειες παραμονής άλλων κρατών μελών (90 μέρες), και υπήκοοι τρίτων χωρών που κατέχουν θεωρήσεις Σιένγκεν, διπλή και πολλαπλή (90 μέρες).

Όλοι οι ανήλικοι πάνω από 12 ετών χρειάζεται να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ αντιγόνου ή τεστ PCR, αναφέρεται.

Τέλος σημειώνεται ενημερωτικά ότι η Τεχνική Επιτροπή Υγείας θα αξιολογεί την επιδημιολογική κατάσταση στα οδοφράγματα κάθε 15 μέρες και, αναλόγως των κρουσμάτων, θα προσαρμόζεται η πολιτική διακίνησης.

160b9d3270e052[1].jpg

160b9d335f284b[1].jpg

Υποστηρίξτε τη