Παραπολιτικά

«Εμείς μπορούμε... χειρότερα»!

Το ΑΚΕΛ είχε τις ιδανικότερες συνθήκες για να σημειώσει μια μεγάλη εκλογική επιτυχία. Η Κυβέρνηση ήταν στριμωγμένη στη γωνιά, ο ΔΗΣΥ έτρωε τις φάπες που έπεφταν στην κυβέρνηση και πήρε και η... Ομόνοια το πρωτάθλημα.

Εκεί που το κόμμα της Αριστεράς στόχευε στην πρωτιά έναντι του ΔΗΣΥ, πέτυχε μιαν άλλη πρωτιά. Από το 2011 ώς το 2021 έχασε ποσοστό 10,33%!

Το ΑΚΕΛ θυμίζει πυγμάχο, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει έναν ζαλισμένο από τα απανωτά χτυπήματα αντίπαλο και την ώρα που επιχειρούσε να του δώσει το νοκ-άουτ, σκουντούφλησε στο ρινγκ και βγήκε νοκ-άουτ... ο ίδιος!

Το ΑΚΕΛ, όπως και το ΔΗΚΟ, απέτυχαν να ανατρέψουν την εικόνα που έχει μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ότι «εν ούλλοι ίδιοι, κουμπάρε». Ειδικότερα το ΑΚΕΛ δεν έπεισε τον κόσμο ότι «μπορεί καλύτερα». Θυμάστε το προεκλογικό σλόγκαν του υποψηφίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2008; «Εμείς μπορούμε καλύτερα». Τότε ο λαός τούς έδωσε την ευκαιρία να αποδείξουν ότι όντως μπορούν καλύτερα και είδαμε τα καταστροφικά αποτελέσματα της πενταετίας τους. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που το κόμμα της Αριστεράς πάει όλο και... χειρότερα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Άντρος Κυπριανού δεν είχε άλλη επιλογή. Στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος θα παραδώσει τη σκυτάλη στον διάδοχό του. Διότι, τι θα έλεγε στους συνέδρους μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες του ΑΚΕΛ; «Σύντροφοι, επαναδιεκδικώ την ηγεσία, επειδή παρέλαβα κόμμα και παραδίδω... κατάκομμα»;

Και μια τελευταία απορία: Άραγε θα αμφισβητήσει τώρα το ΑΚΕΛ το αποτέλεσμα των εκλογών, ζητώντας και αποζημίωση μισού εκατομμυρίου ευρώ, επειδή δεν το άφησαν να κατεβεί ως «ΑΚΕΛ Αριστερά-Νέες Δυνάμεις» και ξέμεινε... από δυνάμεις;

ΜΠΟΞΕΡ